Đelić: Dvosmeran bescarinski izvoz

Izvor: B92, 11.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Dvosmeran bescarinski izvoz

Božidar Đelić (FoNet)

Beograd -- Božidar Đelić kaže da bi u slučaju bescarinskog izvoza "Zastavinih" automobila u Rusiju i automobili ruskih fabrika imale isti tretman u Srbiji, pišu Novosti.

Ugovor Fijata sa ruskom kompanijom Severstanjaauto o proizvodnji automobila u vrednosti od 305 miliona dolara možda će biti razlog da Srbija zaustavi svoj zahtev da se i vozila do 1.600 kubika nađu na listi onih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvoda na koja se ne plaća carina u trgovini Srbije i Ruske Federacije, kaže za Novosti potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Pomoćnik ministra trgovine Mihajlo Vesović, koji je član Međudržavnog rusko-srpskog trgovinskog komiteta kaže, međutim, da je u predloženom dopunskom spisku roba na koje se u međusobnoj trgovini ne plaća carina, predviđen ograničen kontingent vozila jačine do 1.600 kubika.

U kontekstu odnosa ugovora o slobodnoj trgovini sa Rusijom i partnerstva sa Fijatom, on navodi da je predlog Srbije za bescarinski promet vozila baziran na osnovu proizvodnje "punta" i da su Rusi vrlo zainteresovani za izvoz svojih "lada".

Vesović kaže da bi Srbiji najviše odgovarao "asimetričan" ugovor o trgovini kao onaj sa EU, u kome Srbija ne mora da uvozi bez carine sve robe koje i izvozi bez carine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić za bescarinski promet automobila sa Rusijom

Izvor: Kurir, 11.Jun.2008

BEOGRAD, 11. juna (Tanjug) - Potpredsednik vlade Božidar Đelić izjavio je da će ugovor koji je francuski "Fijat" prošle nedelje sklopio sa ruskom kompanijom "Severstanjauto" - "možda biti razlog da Srbija zaustavi svoj zahtev da se i vozila do 1.600 kubika nađu na listi proizvoda na koje se u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.