Desetogodišnji ugovor Fijata i države istekao prošle jeseni

Izvor: AutoBlog, 10.Jul.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetogodišnji ugovor Fijata i države istekao prošle jeseni

Proizvodne trake ponovo pokrenute u kragujevačkom Fijatu, u kojem je od početka godine proizvedeno oko 22.000 automobila Nakon nove dvoiponedeljne pauze, uzrokovane smanjenjem proizvodnje i plasmana modela „500L“ na evropskim i severnoameričkim tržištima, proizvodne trake u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija danas su ponovo pokrenute, i sa njih će da silazi po uobičajenih 410 gotovih automobila dnevno. Do kada će trake u kragujevačkom Fijatu da budu u pokretu, pouzdano se zna se, dok se u fabrici špekuliše da će u ovom mesecu posla biti do kraja ove, ili početka naredne sedmice.. Zvanično,...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

ELEKTRIČNA VERZIJA MODELA 500 FCA investira 700 miliona evra u novu liniju automobila

Izvor: Blic, 11.Jul.2019, 14:10

Automobilska kompanija "Fijat Krajsler Automobili" (FCA) investiraće ukupno 700 miliona evra u izgradnju proizvodne linije za novu električnu verziju modela 500 (BEV), izjavio je danas operativni direktor te grupacije za Evropu, Bliski istok i Afriku, Pjetro Gorlije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.