Izvor: B92, 24.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Fijata u Kragujevcu

Kragujevac -- Delegacija Fijata posetila je kragujevačku fabriku Zastava automobili. Ministarstvo ekonomije najavljuje zvanične razgovore o saradnji posle uskršnjih praznika.

Italijanska delegacija posetila je danas fabriku Zastava automobili u Kragujevcu, ali je susret predstavnika dve kompanije bio zatvoren za javnost. Kako B92 saznaje iz pouzdanih izvora, posle razgovora sa poslovodstvom, tehnički tim italijanske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije obišao je pogone fabrike Zastava automobili.

Tokom prepodneva predstavnici italijanske kompanije imali su jednočasovani sastanak sa poslovodstvom Zastave, a izvori B92 tvrde da prilikom susreta dveju delegacija nije bilo reči o privatizaciji ili eventualnoj kupovini kragujevačke fabrike.

Nakon sastanka, predstavnici Fijata krenuli su u obilazak proizvodnih pogona, a najbrojniji u njihovoj delegaciji bili su inženjeri i članovi tehničkog tima, čiji je zadatak bio da sagledaju kapacitete i tehnološke mogućnosti Zastave za proizvodnju novog modela, saznaje B92.

Stručnjaci italijanske auto-kompanije obišli su pogone fabrike Zastava automobili - preseraj, mehaničku obradu, karoseriju i liniju montaže.

Delegacija Fijata kretala se u fabričkom krugu u pratnji obezbeđenja i predstavnika poslovodstva Zastave.

Sastanak dveju delegacija nije bio za javnost, tako da su mediji ostali uskraćeni za zvanične informacije o razgovorima predstavnika dve auto kompanije.

Sindikalci protestuju

Samostalni sindikat Zastava automobila protestovao je danas kod poslovodstva te fabrike zato što nije uključen u pregovore o mogućnostima proširenja saradnje sa italijanskom kompanijom Fijat.

"Sindikat smatra da niko pre radnika nema pravo da zna šta se dešava i o čemu se pregovara, a ja sam i član Upravnog odbora", rekao je Tanjugu predsednik te sindikalne organizacije Zoran Mihajlović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Delegacija Fijata obišla fabriku Zastava u Kragujevcu

Izvor: Press, 24.Apr.2008

Delegacija italijanskog Fijata obišla je danas proizvodne pogone kragujevačke Zastave i učestvovala u razgovorima sa menadžmentom fabrike automobila u tom gradu, rečeno je agenciji Beta..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.