Da li vam se sviđa? Kako bi danas izgledao Fiat Multipla FOTO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 19:54

Da li vam se sviđa? Kako bi danas izgledao Fiat Multipla FOTO

Šta bi bilo kad bi bilo.

Neki su ga proglašavali za najružniji automobil svog vremena, dok se drugima sviđao njegov "luckasti" izgled. Ipak, nisu mu se mogli osporiti originalnost dizajna i praktičnost.

Savremeni Fiat Multipla je svojom pojavom podelio automobilsku javnost kada je lansiran krajem prošlog veka, ali niko nije mogao na ostane ravnodušan na njegov izgled.

Uprkos kontroverznom dizajnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobil se proizvodio čak 12 godina, a magazin Top Gear ga je čak proglasio automobilom godine 2000. Iako se ne proizvodi već 15-ak godina, ostao je upamćen kao jedan od najizrazitijih primera dizajnerskog eksperimentisanja u svetu automobila.

Možda je zato i dalje osnova za nove eksperimente, jer su današnji kupci mnogo skloniji neobičnim rešenjima nego što su bili krajem prošlog veka. Jedan od dizajnera koji se potrudio da napravi modernu interpretaciju je Maltese Design, a komentari su više nego ohrabrujući.

U ovoj viziji, Multipla zadržava originalni dizajn profila, sa oštrijim, izvajanim linijama.

Unapređen većim točkovima i nižom siluetom, automobil odiše sportskim duhom.

Značajne promene dizajna uključuju tanja LED svetla u obliku slova Y koja zamenjuju prepoznatljiva nisko postavljena svetla i isturene okrugle farove.

Implementacija tankih kvaka na vratima i naglašenih zadnjih blatobrana takođe doprinose jedinstvenoj estetici. Prednja vrata se otvaraju konvencionalno, dok se zadnja vrata otvaraju unazad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.