Da li bi Elvis vozio FIAT? VIDEO

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 15:31

Da li bi Elvis vozio FIAT? VIDEO

Za potrebe snimanja reklame za pikap FIAT Strada, u Brazilu su "oživeli" Kralja rokenrola.

Da je poživeo, Elvis bi danas imao 85 godina.

Iako je preminuo još 1977. sa samo 42 godine, Kralj rokenrola je i dalje izuzetno popularan, o čemu svedoči i ova neobična, ali veoma zabavna reklama koju je napravio brazilski FIAT.

Producenti su za potrebe reklame "oživeli " Elvisov lik, i uz zvučnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulisu njegove besmrtne "Blue Suede Shoes", snimili veseli dvominutni spot:

FIAT Strada pikap, koji je dostupan u Južnoj Americi, nagoveštava da će biti prodajni hit u Brazilu, s obzirom da je za prvih 10 dana proizvođač primio već 6.000 narudžbina.

FIAT je novu Stradu predstavio ovog proleća. U početku će kupcima biti na raspolaganju verzija sa 4 vrata i nešto kraćim teretnim odeljkom, a kasnije će joj se pridružiti i model sa 2 vrata i većim tovarnim delom.

Dužina kamioneta je 4.480 mm, a otvoreni teretni deo ima dimenzije 1.173 x 1.059 mm, dok je nosivost 650 kg.

Strada za pogon koristi 1.4-litarski benzinac sa 88 KS (65 kW) i 123 Nm, a dostupan je i nešto jači agregat sa 110 KS (81 kW) i 140 Nm.

Oba motora su uparena sa 5-brzinskim manuelnim menjačem. Automobil u Brazilu košta od 70.000 brazilskih reala (oko 12.700 evra).

Producenti su za potrebe snimanja reklame angažovali jednog od najpoznatijih Elvisovih imitatora, koji je poznat po umetničkim imenom Dean Z.

Sličnost sa originalnim Elvisom je postignuta u postprodukciji, uz pomoć specijalnog softvera, a kao osnova za lik Kralja rokenrola poslužili su njegovi snimci iz 1968. godine.

Iako kreatori reklame ističu da su na ovaj način želeli da odaju počast legendarnom rokeru, oni koji su upućeni u Elvisov ukus za automobile pri pomenu FIAT-a će samo zavrteti glavom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Da li bi Elvis vozio FIAT?

Izvor: AutoBlog, 17.Jul.2020

Za potrebe snimanja reklame za pikap FIAT Strada, u Brazilu su "oživeli" Kralja rokenrola. Da je poživeo, Elvis bi danas imao 85 godina. Iako je preminuo još 1977. sa samo 42 godine, Kralj rokenrola je i dalje izuzetno popularan, o čemu svedoči i ova neobična, ali veoma zabavna reklama koju je napravio...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.