Četvorica putnika iz „fijata preživela pad u ledeni Lim!

Izvor: Press, 21.Dec.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvorica putnika iz „fijata" preživela pad u ledeni Lim!

Četvorica putnika iz „fijat brave" koja je sletela sa puta Ribarevine - Bijelo Polje u ledeni Lim, čudom su preživela ovu tešku saobraćajnu nesreću! Drama se odigrala preksinoć kada je vozač Aleksandar Šćekić (23) iz Ribarevina izgubio kontrolu nad „fijat bravom" beranskih tablica i sleteo u Lim. U kolima su se pored Šćekića nalazili njegov brat Vuk (21), ujak Radovan Vuković (47) i Radovanov sin Nikola (21).
- Automobil je sleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa klizavog i ledenog kolovoza i niz 50 metara duboku strminu završio u Limu! Talasi nabujale reke nosili su automobil oko 80 metara od mesta sletanja. Srećom, svi putnici iz automobila uspeli su da isplivaju na obalu. Kako smo kasnije saznali, temperatura vode bila je minus deset - kaže sagovornik iz crnogorske policije.
Aleksandar Šćekić kaže da je u ponedeljak sa rođacima išao na slavu.
- Kretali smo se magistralom koja je bila klizava i na pojedinim mestima prekrivena ledom. Iznenada sam izgubio kontrolu nad vozilom. Skliznuli smo sa puta. Odjednom smo se našli u reci. Prava je sreća što smo na vreme uspeli da otvorimo vrata i izađemo - kazao je Šćekić.
On dodaje da je susret sa hladnom vodom bio stravičan.
- Nismo imali mnogo vremena da razmišljamo o hladnoći. Uspeli smo nekako da doplivamo do obale - rekao je vozač „fijata" i dodao da će ovu noć pamtiti do kraja života.
Baja Smolović, čija se kuća nalazi pored mesta nesreće, kaže da je uz pomoć nekoliko meštana i policajaca krenuo u akciju spasavanja.
- Kada su se putnici iz automobila približili obali, napravili smo lanac od naših tela sastavljajući se rukama i tako izvlačili promrzle putnike do magistrale - kaže Smolović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.