Čepurin: Uskoro prvi sporazumi o uvozu Fiata

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Mar.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Uskoro prvi sporazumi o uvozu Fiata

BEOGRAD – Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas da ima pomaka kada je reč o bescarinskom izvozu vozila "fiat" srpske proizvodnje na teritoriju članica Evroazijske ekonomske unije i podsetio da se srpski poljoprivredni proizvodi već izvoze na tržište Moskve.

Ruska Federacija je podnela Evroazijskoj komisiji predlog o početku pregovora sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima uključujući bescarinsku isporuku vozila u okviru određenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kvota u članice Unije koju čine Rusija, Kazahstan, Belorusija, Jermenija i Kirgizija, rekao je on u intervjuu "Politici".

"Krajem marta očekuje se dolazak u Srbiju predstavnika najvećih ruskih kompanija automobila, uključujući Avtovaz" i "Kamaz" koji će razrađivati konkretnu logistiku isporuka sastavnih delova automobila  iz Srbije, umesto onoga što je isporučivala Turska",  dodao  je Čepurin.

 On je rekao i da su poljoprivredni proizvedi iz Srbije  već u velikoj meri prisutni u Moskvi, ali  bi na duže vreme trebalo da zauzmu značajan udeo u ruskim trgovinskim lancima, tako da isporuke ne budu mahom za Moskvu, već i za sve ostale gradove u Rusiji.

"Treba nastojati da se stvori "zeleni koridor" za isporuke ovdašnjih prehambenih proizvoda sada za Moskvu a onda i za ostale gradove i regije Rusije," istakao je ambsador.

 Upitan za posetu Srbiji premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, Čepurin je rekao da takav dogovor postoji i da će Medvedev u toku ove godine posetiti Srbiju.

"U tom cilju se razrađuje niz ključnih pitanja saradnje, ako ta pitanja budu usalgašena tokm posete, to će podići naše odnose na novi nivo posebno u oblasti privrede," rekao je Čepurin.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.