Brnabićeva naložila pregovore o Fijatu na najvišem nivou

Izvor: RTS, 08.Jul.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva naložila pregovore o "Fijatu" na najvišem nivou

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naložila je da se započne s pregovorima na najvišem nivou o problemima u fabrici "Fijat" u Kragujevcu i najavila da će uz njeno lično posredovanje u njima učestvovati i menadžment te kompanije iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora. Za sutra zakazana skupština Samostalnog sindikata i sindikata "Nezavisnost".
Kako je saopštila Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, premijerka Brnabić je takvu odluku donela zbog "izuzetne važnosti koju fabrika 'Fijat' ima za ekonomiju Srbije, grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od strane 'Fijata' i za zaposlene radnike i njihove porodice".

Navodeći da se i pored ranije potvrde dolaska, predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike "iz nepoznatih razloga" nisu pojavili na današnjem sastanku s premijerkom i predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisavom Orbovićem, vlada je pozvala taj odbor da "hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima 'Fijata' i celoj Srbiji, jer 'Fijat' čini važan deo domaće ekonomije".
"Današnji sastanak trebalo je da predstavlja nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane", dodaje se u saopštenju.
Članovi Štrajkačkog odbora na sastanak sa premijerkom Anom Brnabić nisu otišli zato što su od odlaska u Beograd kasno sinoć odustali predstavnici sindikata "Nezavisnost", rekao je za RTS Zoran Marković, predsednik Štrajkačkog odbora "Fijata" i predsedik Samostalnog sindikata.

Za sutra je, kaže Marković, zakazana Skupština oba sindikata - "Samostalnog" i "Nezavisnost", gde bi trebalo da se dogovore o uslovima za pregovore i u ponedeljak ih preciziraju sa radnicima.
Na sastanak sa premijerkom Srbije predstavnici sindikata "Nezavisnost" odlučili su da ne idu posle sinoć održane sednice Odbora tog sindikata jer, kako je rekao za RTS Zoran Stanić, predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Fijatu" i član Štrajkačkog odbora, od poslovodstva nisu dobili pisane garancije o ispunjavanju minimuma zahteva što je uslov za prekid štrajka i praksa u "Fijatovim" fabrikama  Italiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijerka naložila pregovore na najvišem nivou o kragujevačkom Fijatu

Izvor: Beta, 08.Jul.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić naložila je danas da se započne s pregovorima na najvišem nivou o problemima u fabrici Fijat u Kragujevcu i najavila da će uz njeno lično posredovanje, u njima učestvovati i menadžment te kompanije iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora.Kako...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.