Izvor: RTS, 01.Jul.2022, 10:03

Brnabić: Za 492 radnika Fijata isplaćene otpremnine

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je svih četiristo devedeset dvoje radnika Fijata dobilo otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 790 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža i dodala da su oni u stvari i bili tehnološki višak, dok je ostalih 1.550 radnika potrebno Stelantisu.
"Radi se o tome da li oni žele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca, 'Stelantis' zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate", rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Dodala je da je Vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od "Stelantisa", a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumeva da tri meseca rade u inostranstvu a mesec dana da budu u Kragujevcu.
Prema njenim rečima, radnici imaju još nedelju dana da se izjasne žele li da idu u inostranstvo tako da su tamo ukupno 18 ili 24 meseca i da dobijaju bonuse, ili tri plus jedan mesec, a da i dalje dobijaju bonuse s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.
Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stelantis zvanično dao dve verzije ponude za Slovačku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2022

Predstavnici Stelantis grupe danas su radnicima Fijat automobila Srbija u Kragujevcu predočili dve verzije ponude za rad u inostranstvu u naredna dve godine, a novi rok za izjašnjavanje je do petka, izjavio je za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata kragujevačke fabrike Saša Đorđević..."Prva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.