Bescarinski izvoz Fijata u Rusiju?

Izvor: Autoportal.rs, 22.Nov.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bescarinski izvoz "Fijata" u Rusiju?

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama od naredne godine bi mogli da izvozimo automobil koji se već par godina proizvodi u našoj zemlji i to po olakšanui muslovima.

Trenutno se još uvek pregovara ali sva je prilika da će Srbija i Rusija uskoro naći zajednički jezik po pitanju izvoza "našeg" automobila, model Fiat "500L" na tržište ove mnogoljudne zemlje. Iako ništa nije potvrđeno pominje se količina od 10 000 automobila.

Ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << najbitnije jeste što će taj izvoz biti bescarinski. Naša strana se nada da bi dogovor mogao da bude dugoročne prirode ali sva je prilika da će Rusija odobriti ovakvu vrstu izvoza na jedan ograničeni vremenski period koji bi trebalo da počne tokom naredne godine.

U "Fiat" fabrici u Kragujevcu radnici, nakon prošlonedeljne pauze, ponovo rade u sve tri smene i dnevno proizvode 600 novih automobila, modela "500L". Tokom ove kalendarske godine "Fiat" je proizveo oko 100 000 automobila čime vrednost njihovog izvoza premašuje milijardu dinara što ih čini najvećim izvoznikom u našoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.