Abarth sprema 200 konja za Fiat 500X

Izvor: Autoportal.rs, 13.Avg.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Abarth" sprema 200 konja za Fiat "500X"

Pre osam godina italijanski proizvođač oživeo je nekada slavno ime kako bi imao svoj tim za kreiranje modela sa snažnim performansama. "Škorpioni" sada rade na novom projektu.

Fiat je oživeo "Abarth" brend 2007. kako bi imao pod-brend za njihove modele kod kojih bi akcenat bio na performansama. Modeli kao što su "Punto" i "500" već su dobili "Abarth" verzije. Sada je na red da i novi "500X" dobije nešto više snage.

"Škorpioni" žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << da naprave konkurenta modelima Mini Countryman "JCW" koji raspolaže sa 208 konja snage i Nissan Juke "Nismo" koji 197 konja snage. Stoga se očekuje da Abarth "500X" dobije ravno 200 konjskih snaga.

Kada je odabir agregata u pitanju najrealnija opcija je prilagodljivi turbo motor zapremine 1.75 litara koji se nalazi u Alfa Romeo modelu "4C". Pored Fiat modela "Abarth" je najavio i mogućnost da Jeep "Renegade" dobije snažniju varijantu.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.