Zaustavljena proizvodnja Punta

Izvor: S media, 14.Nov.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljena proizvodnja "Punta"

Ministar ekonomije Mladjan Dinkić izjavio je danas, posle obilaska pogona fabrike "Zastava automobili" u Kragujevcu, da će zbog zbog štete od požara privremeno biti zaustavljena proizvodnja "punta" i najavio da će Vlada Srbije učiniti sve da se što pre ponovo pokrene proizvodnja tih tipova automobila.

Posle obilaska pogona, u kojem je danas izbio požar nešto pre 11 sati, Dinkić je istakao da je najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da nema ljudskih žrtava, a ono što je uništeno moći će da se popravi za par nedelja, i ocenio da je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca šteta minimizirana.

Istraga će utrvrditi tačan uzrok požara, rekao je Dinkić, precizirajući da je požar izbio na delu gde se uklanja stara oprema fabrike i gde je radove izvodila "Goše" iz Smederevske Palanke, koja je osigurana.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević najavili su da će se večeras do 22 sata znati kolika je materijalna šteta pričijnena usled požara i kada će ponovo biti pokrenuta poroizvodnja "punta".

Predstavnik za štampu fabrike "Zastava automobili" Jadran Soldić najavio je da će FIAT učestvovati u otklanjanju posledica požara i pomoći da se na najbolji mogući način omogući da fabrika nastavi sa radom.

Na lice mesta u kragujevačku fabriku došli su i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić i načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.