Zastavi uključena voda

Izvor: RTS, 03.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zastavi" uključena voda

Kragujevačkoj fabrici automobila "Zastava" ponovo je uključena voda posle petočasovnog prekida. Zbog isključenja vode ponovo su bile zaustavljene proizvodne linije u pogonu Lakirnice u kojoj se farbaju karoserije za automobil "punto".

Kragujevačka fabrika automobila "Zastava" ponovo je ostala bez vode zbog duga za neplaćene račune od 25 miliona dinara. Posle pet sati, fabrici je voda opet puštena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zbog isključenja vode ponovo su bile zaustavljene proizvodne linije u pogonu Lakirnice u kojoj se farbaju karoserije za automobil "punto" čija je serijska proizvodnja počela prošle nedelje.

Isključenje vode prouzrokovalo je novi zastoj u proizvodnom procesu", rečeno je u fabrici automobila, a prema navodima iz "Zastave" pretila je opasnost da u ponedeljak potpuno bude obustavljena proizvodnja vozila.

Javno komunalno preduzeće "Vodovod" je prošle nedelje prvi put isključilo vodu zbog neplaćenih dugova, nakon čega je Zastava potpisala ugovor o reprogramiranju duga od 25 miliona dinara.

Kragujevačko javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" isključilo je vodu fabrici "Zastava automobili" zato što nije ispoštovala rok za uplatu prve rate duga u iznosu od 1,6 miliona dinara a na osnovu potpisanog ugovora o reprogramu, rekao je direktor "Vodovoda" Obren Cvetković.

Cvetković je naglasio da "onog trenutka kada bude uplaćena prva rata duga Fabrika automobila će momentalno dobiti vodu".

Presednik Sindikalne organizacije "Zastava automobili" Zoran Mihajlović rekao je da je voda isključena oko 11 sati i da je izazvala zastoj ali i probleme u montaži "punta klasik", posebno u pogonu lakirnice.

Direktor "Vodovoda" je podsetio da fabrika "Zastava automobili" ukupno duguje nešto više od 23 miliona dinara i da je sa rukovodstvom te fabrike 24. marta potpisan ugovor o reprogramu duga na 18 rata.

"Tim ugovorom predviđeno je da prva rata duga bude uplaćena 27. marta, ali to nije učinjeno, posle čega sam rukovodstvo fabrike upozorio da ćemo im isključiti vodu ukoliko ne izmire prvu tranšu u predviđnom roku", rekao je Ćetković i naveo da je do danas svakodnevno dobijao obećanja da će biti uplaćeno 1,6 miliona dinara, ali da to i dalje nije učinjeno.

Kragujevački "Vodovod" je fabrici "Zastava automobili" 24. marta isključio vodu zbog duga iz prethodne godine u ukupnom iznosu od oko 23 miliona dinara.

Istoga dana u večernjim satima potpisan je ugovor o reprogramu duga na 18 rata, posle čega je fabrici odmah distribuirana voda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.