Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena starih automobila za novi punto počinje danas

BEOGRAD - Program zamene starih automobila za Fijatov punto iz Kragujevca, uz popust od 1.000 evra, počinje danas.
Prema podacima Ministarstva ekonomije Srbije, cene punta su od 6.999 do 8.999 evra, zavisno od opreme, što znači da će cena sa popustom iznositi od 5.999 do 7.999 evra.
Popust se može ostvariti uz reciklažu starih automobila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvedenih pre 1. januara 1999. godine, odnosno čiji motori ne ispunjavaju ekološki standard euro 3.
Automobili koji se recikliraju moraju biti u voznom stanju.
Program mogu koristiti vlasnici automobila registrovanih u Srbiji, vozila kojima je istekla registracija posle 1. marta 2009. godine i državljani Srbije koji voze automobile registrovane u Crnoj Gori, a ovlašćenje za upravljanje automobilom im je izdato pre 1. januara 2008. godine.
Prema uputstvu objavljenom na sajut Ministarstva ekonomije kupac koji želi da kupi punto uz popust od 1.000 evra, trebalo bi prvo da sa prodavcem sklopi predugovor u kojem se precizira rok isporuke vozila.
Stari automobil se predaje centru za reciklažu na dan preuzimanja novog automobila, a kupac dobija potvrdu o prijemu i tablice rekickliranog automobila.
Kupac potom u policijskoj stanici predaje tablice, saobraćajnu dozvolu i potvrdu centra za reciklažu i dobija saobraćajnu dozvolu na kojoj je dokaz o odjavi vozila.
Prema uputstvu, kupac je dužan da sa tim dokumentima ode kod prodavca automobila sa kojim će zaključiti ugovor kojim je predviđeno ostvarivanje popusta od 1.000 evra i kupuje punto.
Na sajtu Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Srbije objavljena je lista ovlašćenih centara za reciklažu otpadnih vozila.
To su: Centar za reciklažu, u Železniku kod Beograda i u Novom Sadu, Metalpromet u Kuli, Energrom u Beloj Crkvi, Inos-sinma u Sevojnu, Inos-napredak u Šapcu, Maksi co u Aleksincu, Ezotek u Beogradu, Zastava reomat u Kragujevcu i Braća Ilić u Bačkoj Palanci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.