Izvor: B92, 17.Mar.2009, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena stare robe novom uz popust

Beograd -- Poput akcija "Zastave" o kupovini "punta" sa popustom u zamenu za stari automobil, neke kompanije uz popust omogućavaju zamenu starog posuđa ili šporeta novim.

U starom posuđu godinama su se kuvale sarme, paprikaši, mesile se pite. Svoje su odslužile, a sada se mogu zameniti uz popust od 25 odsto. U prodavnicama Metalca iz Gornjeg Milanovca za stare šerpe dobićete nove proizvode od emajla i teflona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Veliku gužvu imamo, vidite i sami da smo se ispraznili, upravo smo trebovali robu. Donose svašta - od džezvi, đuvečara, šerpi, plehova, tiganja, bukvalno svašta", kaže Dragana Žmurić, poslovođa.

Dotrajalih šerpi prave domaćice teško se odriču, ali je izgleda, ipak, primamljivija akcija "staro za novo".

"Najstarija tepsijica mi je više od 40 godina u dobrom stanju, funkcioniše. U njoj pečem pite."

Ni stari šporet ne mora pravo u istoriju. Legendarni "smederevac" ili šporet bilo kog proizvođača možete zameniti novim u fabrici "Milan Blagojević", uz cenu manju do 20 odsto.

"Izlazimo u susret kupcima u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji, gde želimo da ponudimo proizvod koji bi sa 20 odsto popusta mogao da bude dostupniji nekom širem sloju ljudi", rekao je Nikola Pavlović, generalni direktor fabrike "Milan Blagojević".

"To konkretno znači da svaki kupac koji ima stari šporet i želi da ga zameni, stari šporet šalje nama, a od nas dobija novi sa akcijskim popustom", kaže Pavlović.

Da li zbog krize ili kako bi udovoljili vernim potrošačima, i neki beogradski butici odlučili su da, ukoliko im kupac donese neki stari deo svoje odeće, cene svojih proizvoda snize i do 50 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.