Izvor: Politika, 18.Avg.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks kao atrakcija za dame sa Zapada

Cene usluga mladića variraju između 20 i 150 dolara, a mnogi zavodnici dobijaju priliku za produženi poslovni angažman, koji donosi markiranu garderobu, skupe satove, ali i automobile i stanove

Punta Kana – Plaže Punte Kane, popularnog letovališta u Dominikanskoj Republici, oduvek su poznate kao utočište za muškarce koji rado plaćaju za trenutke zadovoljstva u zagrljaju zgodnih devojaka, ali poslednjih godina situacija se menja, piše dopisnik Tanjuga Uroš >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Piper.

Sve više usamljenih žena iz zapadne Evrope i Amerike pažnju i nežnost pronalazi na karipskim plažama, gde prostitucija čini jednu od najrazvijenijih turističkih usluga.

Zahvaljujući takozvanim sanki-pankijima – siromašnim crnoputim momcima izvajanih tela koji nude zabavu i užitak u intimnim trenucima – uobičajena slika u Dominikanskoj Republici sada je drugačija.

Seks-turizam je tako postao jedna od glavnih „turističkih ponuda” Punte Kane, karipskog raja, sa prijatnim domaćinima koji žive od prodaje cigara, ruma i bogatog noćnog života.

Među korisnicama usluga seks-turizma mogu se prepoznati žene najrazličitijih dobi, pa tako u plaćenoj intimnosti uživaju slobodne devojke, sredovečne gospođe, ali i dame koje su odavno zašle u sedmu ili osmu deceniju.

U knjizi „Romansa na putovanju”, autorka Žanet Belivo opisuje prirodu seksualnih avantura za kojima na tropskim ostrvima godišnje traga više od pola miliona žena.

„Žene odlaze da pronađu sebe, a onda upoznaju lako uočljive momke koji za malo novca nude svoje telo i pažnju. Ko bi mogao da odoli tako velikodušnoj ponudi?”, pita se autorka u svojoj knjizi.

Cene ovih usluga variraju između 20 i 150 dolara, a mnogi zavodnici dobijaju priliku za produženi poslovni angažman. Dugo druženje donosi im markiranu garderobu, skupe satove i druge poklone. Umešniji ljubavnici dobijaju i automobile, stanove, prilike za putovanje...

U nekim slučajevima dolazi i do brakova između mladih ljubavnika i bogatih dama. Kako kažu žitelji ovog mesta, uobičajeno je videti mladiće koji pod ruku vode žene koje im mogu biti bake.

„Najpre su ovakvi parovi izazivali čuđenje, pa i gađenje, a sada je to postalo prihvatljivo. More, sunce i plaža pozivaju da radite ono što vam je volja. Za nekoga je to kupovina ljubavi”, kaže vlasnik lokalnog bara na plaži koji svakodnevno svedoči o sklapanju ljubavnih poslovnih dogovora.

Dominikansku Republiku godišnje poseti oko 4,6 miliona turista, od kojih deo, pored želje da uživa u plažama i divnom vremenu, dolazi i zbog seks-turizma. Iako, naravno, prostitucija nije dozvoljena, lokalna policija uglavnom „žmuri” na ovakve pojave.

Zbog nedostatka državne kontrole, momci i devojke koji se u ovoj zemlji dobrovoljno bave najstarijim zanatom na svetu ostaju potpuno nezaštićeni.

objavljeno: 18/08/2013
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Dominikana: Seks kao turistička atrakcija

Izvor: B92, 18.Avg.2013

Plaže Punta Kane, popularnog letovališta u Dominikanskoj Republici, oduvek su poznate kao utočište za muškarce koji rado plaćaju za trenutke zadovoljstva u zagrljaju zgodnih devojaka, ali poslednjih godina situacija se menja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.