Šansa za jeftiniji automobil

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šansa za jeftiniji automobil

Uoči Sajma automobila u Beogradu, koji počinje 25. marta, uvoznici najavljuju niže cene automobila. Čak 34 modela koštaju manje od 10.000 evra. U februaru prodato za trećinu manje vozila nego prošle godine u isto vreme.

Malo optimizma donosi podatak da je u februaru prodato 43 odsto više vozila nego u januaru, ali je i to daleko ispod prošlogodišnje prodaje, kada je, primera radi, prodato tri puta više punta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego ove godine.

Bolja prodaja očekuje se na Sajmu automobila, koga će biti i pored krize. 

Predsednik Udruženja uvoznika automobila i delova Miloš Petrović kaže da je bilo vrlo diskretno pitanje da li će sajam uopšte biti održan zbog toga što je situacija u automobilskoj trgovini u Srbiji vrlo loša.

"Na sreću, rukovodstvo Sajma je prepoznalo trenutak i uspeli smo posle dugih pregovora da nađemo zajedničko rešenje i ove godine će sajam automobila dobiti sve svetske premijere nakon sajma u Ženevi", rekao je Petrović.

Čak 34 modela biće ponuđena po ceni ispod 10.000 evra. Kupci su i u ovom slučaju oprezni.

"Svi kupci u klasi do 10.000 evra su vrlo dobro informisani kupci i oni dobro znaju tehničke karakteristike naših vozila, opremljenost, kao i to kakvu će cenu imati naša vozila posle određenog broja godina", kaže Dušan Cincar iz "Autočačka Škode".

Za mesec dana jedan uvoznik primio je 200 uplata čim je spustio cenu na 9.990 evra.

Maja Nikolić iz "Grand Motorsa" u Beogradu kaže da je oko 70 posto kupaca vozila kupilo automobile za keš.

"Psihološka barijera ispod 10.000 evra je dokazala da ljudi uspeju da skupe taj novac i da automobil kupe u gotovini.", rekla je Nikolićeva.

Na sajmu će najlukusuznija vozila "mereceds" i "be-em-ve" biti ponuđena po kamatama od 3,5 do 4 odsto, koje su niže od kamate za "punta".

Na sajmu, koji počinje u petak, 25. marta, očekuje se 20 evropskih premijera, a za posetioce su obezbeđene i nagrade - "Fijat automobili" pokloniće jedan "punto" najsrećnijem posetiocu, a najspretniji vozač na sajmu dobiće "dačiju daster". 
Pogledaj vesti o: Sajam automobila u Beogradu 2012

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.