Proizveden 30.000. punto

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2010, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizveden 30.000. "punto"

KRAGUJEVAC - Jubilarni 30.000. "fijat punto klasik" sišao je sa poizvodne trake kompanije "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu. Generalni direktor FAS Đovani de Filipis uručio je ključeve jubilarnog "punta" direktoru Doma za decu bez roditeljskog staranja u Kragujevcu Miodragu Čaliji.

Kompanija FAS počela je proizvodnju "punta" u Kragujevcu u aprilu prošle godine, a za godinu i po dana proizvedeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 30.000 vozila sa motorima na benzin, dizel i na gas. Tokom prošlog meseca kompanija je izvezla 800 automobila uglavnom u Severnu Afriku, istočnu Evropu i zemlje CEFTA.

Sa novim modelima, očekuje se da će izvoz FAS prevazići 95 odsto ukupne proizvodnje. Kompanija FAS do sada je u Kragujevcu investirala 100 miliona evra, a planirana je ukupna investicija od 940 miliona evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.