Policajci udarili devojčicu!

Izvor: Press, 08.Dec.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci udarili devojčicu!

Učenica K. S. (11) lakše je povređena u Batajnici kada je na nju naleteo policijski automobil. Očevici kažu da je ranac, koji je devojčica nosila na leđima, ublažio njen pad na asfalt Učenica iz Batajnice K. S. (11) lakše je povređena kada je na nju naleteo policijski "punto" u tom beogradskom naselju! Očevici nesreće kažu da je ranac, koji je nosila na leđima, ublažio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njen pad na asfalt. K. S. je posle pregleda u Urgentnom centru sinoć puštena na kućno lečenje.K. S., učenica Osnovne škole "Boško Palkovljević Pinki", vraćala se juče iz škole autobusom GSP-a kući u batajničko naselje Barutana. Nesreća se dogodila oko 13 časova u Šangajskoj ulici, kada je izašla iz autobusa i pokušala da pređe ulicu. Očevidac nesreće kaže da ona nije odmah krenula da pređe ulicu, već da je sačekala da se autobus udalji.
- Autobus je otišao možda pedesetak metara prema Ugrinovcima kada je dete krenulo da pređe put. Video sam je kako gleda da li ide neki automobil i tek je tada krenula - kaže svedok i dodaje:
- Odjednom sam čuo škripu guma. Video sam policijski automobil koji je kočio. Klizao se možda dvadeset metara, jer je put bio mokar zbog kiše koja je pre toga padala. Noge su mi se odsekle kada sam video da udara u dete! Nabacio je devojčicu na haubu, mislio sam da će da padne pod točkove i da će preći preko nje. Kada je policajac koji je vozio konačno zaustavio "punto" dete je palo sa haube i odletelo dva, tri metra. Mislim da je glavom udarila o put.
Naš sagovornik kaže da je pomislio da je dete poginulo, ali je devojčica sama ustala.
- Potrčao sam prema njoj. Ona je rekla joj je dobro i da hoće da ide kući. Komšija, ispred čijeg dvorišta se sve dogodilo, uneo je dete u kuću. Policajci koji su naleteli na dete pozvali su Hitnu pomoć, koja se posle desetak minuta pojavila - kaže žitelj Batajnice i objašnjava da su ambulantna kola krenula tek kada je došla devojčicina majka.
- Devojčica živi 200 metara dalje. Neko je otišao i doveo njenu majku. Posle toga su je odvezli u bolnicu. Čuo sam da ima samo čvorugu na glavi. Ona je čudom preživela! Mislim da ju je spasao ranac koji je nosila na leđima, on je ublažio pad kada je odletela sa haube na kolovoz - kaže naš sagovornik i pita da li će i policajci odgovarati za nezgodu jer je ograničenje u tom delu Šangajske ulice 40 kilometara na sat, i kaže da su vozili mnogo brže zbog čega nisu mogli odmah da zakoče kada su videli dete.
Posle detaljne kontrole u Urgentnom centru K. S. je sinoć puštena kući. utvrđeno je da nje imala lakše povrede glave i da je bila ugruvana. M. STOJADINOVIĆ
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.