Najveća pozornica ikad postavljena u Pulskoj Areni dočekuje Massive Attack!

Izvor: Prva.rs, 24.Avg.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća pozornica ikad postavljena u Pulskoj Areni dočekuje Massive Attack!

Krunska domaća letnja pozornica, pulska Arena, u sredu 24. avgusta osvanuće s najvećom ikad postavljenom binom na kojoj će nastupiti kultna i progresivna britanska grupa Massive Attack uz pratnju eklektičnog detroitskog DJ-a i showmana Moodymana , kao I američkog saksofoniste Kamasija Washingtona. Peto izdanje Dimensionsa - pomno birane elektronske muzike koji će se od 25. do 28. Avgusta održati na dvestogodišnjoj tvrđavi Punta Christo, ovim će koncertom na najbolji način obeležiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << početak proslave jubilarnog izdanja muzičke fešte koja se u vrlo kratkom vremenu smestila na sam vrh omiljenih evropskih festivala.
Nakon pet godina diskografske tišine, grupa Massive Attack je ove godine izuzetno produktivna na muzičkom i vizualnom polju. Početkom godine izdali su singl Ritual Spirit na kojem se okupio veći broj nekadašnjih saradnika na čelu s Trickyjem, a krajem jula objavili su i tri nove pesme koje nagoveštavaju novi album najavljen za kraj ove godine. Gotovo sve pesme prate izuzetni video radovi eminentnih režisera s protagonistkinjama poput velike glumice i oskarovke Cate Blanchett, njene koleginice Rosamund Pike, svetskog supermodela Kate Moss i kosovske glumice Arte Dobroshi.
Poznati po svojim istovremeno vizualno spektakularnim te politički i socijalno osveštenim nastupima, Massive Attack u Pulu stižu s vlastitom velikom produkcijskom podrškom, impresivnim video zidom i svetlosnim efektima. Devet muzičara prati dvadeset i sedam članova tehnike i menadžmenta. Pored ključnih članova ove grupe, Roberta 3D Del Naje i Granta Daddy G Marshalla, na pozornici će gostovati i jamajčanski roots reggae pevač Horace Andy čiji je glas obeležio album Blue Lines, pevačica Deborah Miller, I britanski kantautor i producent Azekel.
Fantastična kreativna energija na kojoj ove godine ponovo plove članovi uvek odličnog Massive Attacka, čiji su zvuk i vizuali i nakon dvadeset i pet godina inovativni, jedinstveni i aktualni, odlično će se uklopiti u uvek iznova magičnu scenografiju i atmosferu pulske Arene. Iako je Massive Attack glavna zvezda ovog Dimensions spektakla, nikako ne valja podceniti nastup iskusnog američkog DJ-a Moodymanna, veštog i omiljenog upravo zbog spajanja nespojivih muzičkih žanrova, kao i prvi hrvatski nastup izvrsnog Kamasija Washingtona, jednog od najcenjenijih jazz muzičara današnjice, koji će Puli nastupiti u sklopu svoje velike svetske turneje i u pratnji osmoročlanog orkestra.
Ulaznice za koncert otvaranja Dimensions Festivala u Areni I sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su i na: www.dimensionsfestival.com
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.