Kreće prodaja punta uz subvenciju države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće prodaja "punta" uz subvenciju države

BEOGRAD - Grupa "Zastava vozila" najavila je da će od danas početi prodaju automobila "punto" ("zastava 10") na kredit, uz subvenciju države, koji će sa porezom na dodatu vrednost koštati 6.999 evra.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da bi naredne nedelje, na sednici Vlade Srbije, mogao biti usvojen program zamene starih, neekoloških automobila, za novi kragujevački " >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << punto", uz doplatu od 5.999 evra.

On je rekao da bi taj program zamene starih automobila za "punto", uz doplatu, stupio na snagu krajem marta.

Ponude za kupovinu "punta" na kredit već su istakle "Hipo Alpe Adria banka" i "Sosijete ženeral banka", koje su za taj zajam od 7.000 evra ponudile rok otplate do sedam godina, fiksnu kamatu od 4,5 odsto, pri čemu bi mesečna rata iznosila 97 evra.

Krediti će se odobravati bez obaveznog učešća i depozita, a mesečno zaduženje građana ne može biti veće od 30 odsto njihovih redovnih primanja, uključujući i obaveze po ranije odobrenim kreditima.

Vlada Srbije 5. februara je usvojila Uredbu o uslovima i kriterijumima za realizaciju kredita za subvencionisanje kamatne stope za potrošačke kredite za nabavku određenih trajnih potrošnih dobara, koji obuhvata i automobile domaće proizvodnje.

Tom uredbom predviđeno je izdvajanje oko milijardu dinara za subvencionisanje 20 milijardi dinara kredita za kupovinu domaćih proizvoda - automobila, poljoprivredne mehanizacije, nameštaja, podnih obloga, bele tehnike.

Kamatna stopa za automobile domaće proizvodnje iznosila bi 4,5 odsto na godišnjem nivou, a rok otplate je pet do sedam godina, dok bi za ostale proizvode kamatna stopa iznosila šest odsto, a rok otplate bio bi do pet godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.