Jug Srbije bez dilera za „punto”

Izvor: Politika, 02.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jug Srbije bez dilera za „punto”

Distribucija traženog Fijatovog modela ekskluzivno je poverena „Delti”, Auto-kući „Voždovac” u Beogradu i preduzećima „Zastava prometa” u Kragujevcu, Beogradu i Somboru

Niš – Preduzeće „Fijat-Srbija", osnovano posle potpisivanja ugovora između italijanskog proizvođača automobila i kragujevačke „Zastave", neće se baviti prodajom i distribucijom novih vozila. Taj posao, potvrđeno nam je, biće poveren samo „Delti", Auto-kući >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Voždovac" u Beogradu i preduzećima „Zastava prometa" u Kragujevcu, Beogradu i Somboru. To znači da će žitelji juga i jugoistoka Srbije ostati bez dilera za „punto".

Nadica Savić, rukovodilac prodaje u „Nišautu", kaže za naš list da su u ovoj holding kompaniji iznenađeni i zbunjeni ovakvom podelom tržišta:

– Tokom poslednjih dvadesetak dana evidentirali smo 710 prijave građana zainteresovanih za kupovinu „punta". Ljudi su dolazili i iz mesta koja su po sto i više kilometara udaljena od Niša. Budući da sa „Zastavom" imamo višedecenijsko partnerstvo, računali smo da će ono biti i nastavljeno. U februaru se navršilo 28 godina kako „Nišauto" sarađuje sa fabrikom u Kragujevcu na svim nivoima – od prodaje automobila i plasmana rezervnih delova i auto-guma do održavanja i servisiranja svih vrsta njihovih vozila u garantnom roku i posle toga. Nažalost, izgleda da nekome više ne odgovara da se ta saradnja nastavi – smatra Nadica Savić, ističući spremnost „Nišauta" i svih drugih firmi koje su do sada sarađivale sa fabrikom u Kragujevcu da se obezbedi efikasan plasman „punta" i na jugu i jugoistoku Srbije.

– Onoga časa kada je najavljena prodaja „punta" na kredit, sklopili smo sporazum sa četiri velike banke o brzom odobravanju kredita i najpovoljnijim uslovima za kreditiranje kupaca. Sve to sada lako može da padne u vodu – upozorava naša sagovornica, dodajući da su u „Nišautu" gotovo sigurni da mala predstavništva „Zastava prometa" Kragujevac, koja postoje u Nišu, Surdulici i Boru, nemaju dovoljno kapaciteta da podmire zahteve velikog broja građana ovog dela Srbije. Ilustracije radi, u „Nišautu" je bilo skoro dvostruko više prijava nego u drugim predstavništvima.

Toma Todorović

[objavljeno: 03/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.