I „smederevac” kao „punto”

Izvor: Politika, 16.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „smederevac” kao „punto”

Za stari šporet na čvrsto gorivo bilo kog proizvođača moći će uz 20 odsto popusta da se pazari proizvod po želji

Smederevo – U fabrici štednjaka „Milan Blagojević” Smederevo juče je počela akcija zamene „staro za novo” za popularni „smederevac”, ali i šporete drugih proizvođača.

Građani koji do 1. aprila u fabriku u Smederevu donesu stari šporet na čvrsto gorivo bilo kog proizvođača moći će uz 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odsto popusta da pazare proizvod po želji iz palete MBS-a. Pored „smederevca”, u ponudi su i šporeti „kekec”, „magnum” i električni kombinovani, a zainteresovani potrošači u zamenu za dotrajali štednjak mogu da kupe i grejalice, mašine za pranje sudova i druge proizvode te fabrike.

Primera radi, zamenom za novi „smederevac ” koji se najviše traži, na ovaj način može da se uštedi i do tri i po hiljade dinara. On inače košta oko 17.000, a uz vraćanje starog šporeta kupac ga dobija za 13.600 dinara.

Za sada se akcija „staro za novo” sprovodi isključivo u Smederevu, međutim u planu je da uz potvrdu fabrike, nov proizvod fabrike „Milan Blagojević” može da se pazari u bilo kojoj od 600 prodavnica širom Srbije. Menadžment ove fabrike razmatra mogućnost da u narednom periodu omogući zamenu i u drugim većim gradovima poput Niša, Užica, Novog Sada.

– Veliko je interesovanje za našu akciju. Telefoni su usijani, a danas smo imali i prve mušterije za zamenu. Zamislili smo da ovo bude pilot akcija za Smederevo, ali s obzirom na prve rezultate, verovatno ćemo je proširiti kako bismo pomogli građanima u trenucima krize – kaže za „Politiku” Nikola Petrović, marketing menadžer ove fabrike.

Prvi stari šporet juče je stigao iz Beograda, a mušterije su pazarile nov u jednoj od ovdašnjih prodavnica. Prvog dana akcije u smederevsku fabriku je dopremljeno desetak dotrajalih štednjaka, a građani iz cele zemlje zovu da se informišu o detaljima zamene. Za sada nije odlučeno da li će akcija u Smederevu trajati samo dve nedelje ili će rok biti produžen.

Za fabriku „Milan Blagojević” ovo je i jedan vid marketinga, s obzirom na činjenicu da kriza nije zaobišla ni njihova vrata. U fabrici su, kako nezvanično saznajemo, napravljene poveće zalihe, pa je do pre nekoliko dana kompletna proizvodnja stajala, a radnici su poslati na tromesečno odsustvo.

Pre nekoliko dana jedan deo radnika vraćen je u pogone jer je nastavljena proizvodnja električnih i kombinovanih štednjaka, dok najveći broj još uvek ne radi. Za to vreme biće izvršen i remont opreme, a računa se da će se u međuvremenu i zalihe smanjiti.

Prošle godine iz ove fabrike prodato je oko stotinu hiljada proizvoda, uglavnom štednjaka.

Fabrika „Milan Blagojević” je već tri godine u vlasništvu firme „Invej” Predraga Rankovića Peconija.

O. Milošević

[objavljeno: 17/03/2009]
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.