Dobar tek svaki šesti punto?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobar tek svaki šesti "punto"?

BEOGRAD - U fabrici "Fijat Srbija" je do prošlog utorka montirano 305 automobila "punto", od čega su "Fijatovi" inženjeri odobrili svega 54 vozila, piše "Politika", navodeći da delovi koji stižu iz Italije "ili nisu dobro presovani, ili radnici ne umeju da ih montiraju kako treba".

"Politika" piše da zazori između haube i blatobrana teško šteluju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je, s jedne strane, hauba milimetar ispod, a sa druge dva iznad i prelazi preko fara, dok "Italijani traže da prati liniju".

List piše da je teško reći u čemu je problem i da je celi proces montaže kompjuterizovan, pa je malo verovatno da tu dolazi do propusta, te dodaje da se ovakvi problemi nisu javljali dok je "punto" izlazio pod nazivom "zastava 10".

Lakirnica je najslabija karika u lancu proizvodnje, jer je tehnologija stara i automobili se farbaju ručno, pa je jedna serija "punta" prošle nedelje sišla sa trake bez prednjeg branika, jer u ovom pogonu nisu stigli da ga ofarbaju.

Lakirnica je gotovo potpuno uništena u NATO bombardovanju, a još nije obnovljena do potrebnog nivoa.

Portparol zajedničke firme "Fijat automobili Srbija" Đuzepe Zakarija potvrdio je da problemi postoje, ali je rekao da oni nisu ozbiljni, već tehničke prirode, što je, prema njegovim rečima, i uobičajeno u svakoj normalnoj proizvodnji.

Zakarija je ostao pri svojoj izjavi i tvrdi da "sve ide po planu", iako dosadašnji tempo proizvodnje čini teško ostvarivim cilj od 1.000 automobila proizvedenih u aprilu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić kaže da Italijani razmišljaju kako da osavremene lakirnicu, ali da će nivo investicija "Fijata" u Kragujevac biti poznat do kraja godine, odnosno kada Italijani završe pregovore sa "Krajslerom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.