Bonus za radnike “Zastave”

Izvor: RTS, 24.Jul.2009, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bonus za radnike “Zastave”

Radnicima kragujevačke "Zastave" isplaćen prvi deo nagradnog bonusa zbog odličnih rezultata rada i tri puta veće produktivnosti koju su postigli za samo tri meseca.

Proizvodnim radnicima "Zastave", koji rade na sklapanju kragujevačkog "punta", isplaćen je prvi deo nagradnog bonusa zbog odličnih rezultata rada i tri puta veće produktivnosti koju su postigli samo za tri meseca, saopštilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Bonusi su isplaćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u skladu sa obećanjem potpredsednika vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića povodom početka proizvodnje prvog srpskog automobila sa dizel motorom, navedeno je u saopštenju.

Nagradni bonus, u visini jedne prosečne plate, radnici neće dobiti iz republičkog budžeta, već iz profita od prodaje kragujevačkog "punta".

Prvi deo nagradnog bonusa radnici "Zastave" dobili su zajedno sa isplatom zarada za jul, dok će druga dva dela primiti u jednakim iznosima do kraja godine.

Radnici "Zastave" su prvi u Srbiji dobili nagradni bonus zbog odličnih rezultata rada, navedeno je u saopštenju, u kome se podseća da je "Zastava" poslednje dve decenije radila sa velikim gubicima, a radnici nisu bili produktivno uposleni.

U poslednjih 10 godina, više od pola milijarde evra iz budžeta je potrošeno na pokrivanje gubitaka "Zastave", a godišnje se proizvodilo u nekim momentima i svega 3.000 vozila.

U 2008. godini proizvedeno je 9.600 vozila, od čega oko 3.000 "zastave 10", a ostalo su ostala vozila iz takozvanog domaćeg programa.

Sada, posle 20 godina, 1.500 proizvodnih radnika "Zastave", koji rade na sklapanju kragujevačkog "punta", nisu na teretu poreskih obveznika, već sami zarađuju svoju platu, a fabrika je počela da stvara profit, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.