Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2020, 15:43

Veliki F1 transfer - Sajnc junior u Ferariju

Španac se obavezao na dve godine vernosti italijanskom timu

Kada se po pitanju transfera oglasi Matija Binoto, šef tima Ferarija, onda je to vest prve kategorije. Rekao je kratko, a preneli svetski mediji:”Karlos Sajnc je dokazao da je veoma talentovan i pokazao tehničku sposobnost i prave atribute”…

Dakle, četvorostruki šampion sveta, Sebastijan Fetel zamenjen je brzo i bez >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << velikih nagađanja vozačem Meklarena.Voziće Nemac do kraja ove sezone, a onda Sajnc dolazi na njegovo mesto, pa transferaških nagađanja neće biti, niti jagme za mesto koje je već popunjeno.

Inače, Španac se obavezao na vernost timu iz Maranela na dve godine, a Ferari će dugoročno obezbediti vrlo jak, mlad vozački kolektiv. To je jako bitno, budući da tim želi da suzbije dominaciju Mercedesa što uz tandem Šarl Lekler (22) i Karlos Sajnc (25) uopšte nije nemoguće, naravno pod uslovom da Italijani razviju bolid koji će konačno moći da parira Mercedesovim turbo – hibridima.

Za kraj priče o transferima u najbržem sportu, vredi preneti i novost da je Meklaren uspeo da se domogne svog plena. Za njih će 2021. voziti Danijel Rikardo. To je takođe bitna vest, budući da slavni tim sledeće sezone treba da se vrati na Mercedesove pogonske jedinice uz koje bi potencijal Danijela Rikarda u potpunosti mogao da dođe do izražaja.

FOTO: Reuters 

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.