Izvor: HotSport.rs, 16.Apr.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN KINE (KVL): Rozbergu pol pozicija, Hamilton na začelju

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa poslednjeg mesta.

Rozberg, koji je pobedio u prve dve trke u šampionatu, osvojio je pol poziciju s rezulatom 1:35,042 minuta. To je njegova 23. pol pozicija u karijeri, a prva u sezoni.
Sa druge pozicije startovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << vozač Red Bula Danijel Rikardo, koji je ostvario vreme od 1:35,917, a treće i četvrto mesto zauzeli su vozači Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.
VN KINE: Ferari preti Mercedesu, Raikonen i Fetel najbrži na treninzima
Dvostruki uzastopni svetski šampion Luis Hamilton nije uspeo da udje u plasman, pošto je u prvom delu kvalifikacija imao problema s motorom. Mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali nisu uspeli, pa će Hamilton startovati sa poslednjeg mesta.
– Izvući ću pouke iz ovoga. Imamo brz bolid, nadam se da ćemo popraviti kvar i da sutra možemo dobro da se trkamo. U Šangaju može da se obilazi. Daću sve od sebe da sustignem rivale. Nije gotovo – rekao je Hamilton posle kvalifikacija.
Hamilton je poslednji put startovao sa poslednjeg mesta 2014. godine u trci za Veliku nagradu Madjarske, pošto mu se zapalio motor tokom kvalifikacija.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Rozberg osvojio pol poziciju

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2016

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine u Šangaju, pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa poslednjeg mesta...Rozberg, koji je pobedio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.