Unikatni Ferrari 250 GT prodat za 800 000 evra

Izvor: Autoportal.rs, 28.Sep.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unikatni Ferrari "250 GT" prodat za 800 000 evra

Kako godine prolaze starim automobilama cena pada, to je barem neka logika. Ali ukoliko je taj automobil jedan od primeraka italijanskih superautomobila star preko 50 godina onda mu godine samo dodaju na vrednosti o čemu svedoči i ovaj model.

Ukoliko neko raspolaže sumom od 800 000 evra za kupovinu automobila gotovo da može birati koji model želi. Ali ima i onih koji bi se radije odlučili za polovan primerak iako moraju izdvojiti gotovo milion evra.

Na takav >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << potez se odlučio novi, anonimni, vlasnik Ferrari "250 GT Drogo" automobila. Ovaj model napravljen je 1961. a naravno deo je legendarne "250 GT" serije. Dodatak imenu dobio je po dizajneru Pjeru Drogu koji je kreirao aluminijumsku šasiju ovog modela.

Ispod haube se nalazi V12 agregat zapremine 3.0 litra koji preko četvorostepenog manualnog menjača raspolaže sa 300 konja snage. Uspeh ovog modela ogleda se kroz uspeh "bratskog" model sa oznakom "Testa Rossa" koji je bio najbolji na trci "24 časa Le Mans" čak tri putu u periodu od pet godina.

Naravno, preko pola veka starosti ostavilo je svoje posledice pa je ovaj primerak prošle godine bio kompletno restauriran. Koliko je to novaca koštalo nije poznato ali obzirom da je prodat za 799 960 evra stari vlasnik je sigurno dobrano zaradio.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.