Šumaher naredne nedelje za volanom Ferarija

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2019, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher naredne nedelje za volanom Ferarija

Nemački vozač Mik Šumaher tesitraće naredne nedelje bolide Formule 1.

Ferari je saopštio da će 20-godišnji Šumaher testirati bolid te ekipe 2. aprila u Bahreinu.

Šumaher se ove sezone takmiči u Formuli 2, a član je Ferarijeve vozačke akademije. On će oba dana testiranja voziti bolide Formule 1, pošto će 3. aprila biti za volanom Alfa Romea.

"Svesno ostavljam po strani sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je vezano za testiranja, pošto se radujem učešću u prvoj trci Formule 2 i koncentrisaću se 100 odsto za predstojeći vikend", naveo je on.

On je sin sedmostrukog šampiona Mihaela Šumahera, rekordera po broju titula u Formuli 1. Pet je osvojio sa Ferarijem, od 2000. do 2004. godine. On sa 91 pobedom drži rekord po broju pobeda, a drugi je po broju pol pozicija, iza Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Mik Šumaher debitovaće u Formuli 2 za vikend.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.