Strategy Group odbila V8 motore za 2017. godinu

Izvor: Moto.rs, 08.Feb.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategy Group odbila V8 motore za 2017. godinu

Moćna strateška grupa zadužena za Formulu 1 je na sastanku koji je održan u četvrtak u Parizu odbila predlog Ferrarija da se trenutni V6 motori zamene twin turbo V8 jedinicama od sezone 2017.

Međutim, plan da se snaga motora Formula 1 vozila poveća na 1000ks je ostala predlog koji će biti na stolu i kada bude naredni sastanak ove grupe. Izveštaji ukazuju da kada je Ferrari izneo svoj predlog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << Honda i Mercedes su ga odbili i zapretili da kao se taj predlog usvoji da su spremni da napuste Formulu 1. Predlog Bernie Ecclestone-a da vozila karakteriše 1000ks snage iz motora će biti ostvaren dodatnim prilagođavanjem V6 turbo arhitekture i promenom ograničenja koja se odnose na protok govora.

foto © Strategy Group
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.