Stradao Ferrari 360 Spider – na Filipinima nemaju milosti za prokrijumčarene automobile VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradao Ferrari 360 Spider – na Filipinima nemaju milosti za prokrijumčarene automobile VIDEO

Filipinska vlada nastavila je sa uništavanjem zaplenjenih superautomobila u okviru svoje surove borbe sa kriminalom.

Poslednja žrtva bio je jedan od dragulja auto-industrije, prelepi Ferrari 360 Spider. Automobil je pregažen buldužerom i pretvoren u gomilu metala kao upozorenje krijumčarima.

Ponos italijanske auto-industrije je zaplenjen jer je zaveden kao "auto delovi" prilikom uvoza. Vrednost ovog Ferrarija se procenjuje na oko 130.000 evra.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije prvi slučaj da filipinska vlada uništava superautomobil nakon što je zaplenjen krijumčarima. Prethodno je na isti način stradao Porsche 911 GT3.

Javnost smatra da postoji bolje rešenje od uništavanja vredne imovine, ali očigledno je da vlada ima drugačije viđenje.

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je poznat kao zagovornih drakonskih kazni za kriminalce, podržava i smrtnu kaznu za krijumčare droge.

Procenjuje se da su njegovi "odredi smrti" odgovorni za 1.400 ubistava od 1998. do 2016. gde su žrtve mahom bili narkomani, sitni kriminalci i deca beskućnici.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.