Spaljeni Ferrari bez točkova i motora košta više od milion evra FOTO

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 14:07

Spaljeni Ferrari bez točkova i motora košta više od milion evra FOTO

Primerci koji su bili u boljem stanju od ovog prodavali su se na aukcijama za više od 3,6 miliona evra.

Ferrari 500 Mondial Spider je redak sportski automobil vredan milione evra, a čak i njegova zarđala karoserija vredi mnogo.

U to je uverena aukcijska kuća RM Sotbi, koja očekuje da će ova olupina puna rđe dostići cenu veću od milion evra.

Za dve nedelje ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ferrari 500 Mondial Spider iz 1954. biće na aukciji u SAD-u. Reč je o retkom trkačkom automobilu, od kojeg je u početku napravljeno samo trinaest primeraka, a ponuđeni primerak je drugi proizvedeni 500 Mondial, kojeg je vozio čuveni Franko Kortez.

Ferrari 500 Mondial Spider je bio jedan od najbržih automobila pedesetih sa ubrzanjem od 0-100 km/h za 6 sekundi i maksimalnom brzinom od 235 km/h.

Početkom šezdesetih, 'automobil' koji je trebalo da bude na aukciji doživeo je nesreću i zapalio se. Od tada je ostao samo zarđali okvir sa nekoliko limenih delova. Nedostaju sedišta i točkovi, a originalni motor je uklonjen. Ukratko, svaki običan automobil u ovakvom stanju bi verovatno odmah bio odveden u najbližu deponiju, ali ne i Ferrari.

U aukcijskoj kući smatraju da će i u ovom stanju automobil koštati između 1,2 i 1,6 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.