Sjajni Lekler ponovo na pol poziciji

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Lekler ponovo na pol poziciji

Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Rusije u Šočiju u šampionatu Formule 1, pošto je u kvalifikacijama bio najbolji.

Lekler je do četvrte uzastopne pol pozicije, a šeste u karijeri došao u vremenu od minut, 31,628 sekundi.

On se s ovim rezultatom izjednačio sa Mihaelom Šumaherom koji je poslednji vozač Ferarija koji je na četiri uzastopne trke bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pol poziciji.

Njemu će društvo u prvom startnom redu praviti aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa koji je ostvario 0,402 sekunde lošije vreme.

Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 0,425 sekunde zaostatka za Leklerom zauzeo je treće mesto, a četvrti će startovati Valteri Botas iz Mercedesa, iako je imao peto najbolje vreme, zbog kazne Maksa Ferštapena iz Red Bula koji će startovati s devetog mesta.

U prvih deset našli su se još Karlos Sainc iz Meklarena, Nikol Hulkenberg iz Renoa, Lando Noris iz Meklarena, Roman Grožan iz Hasa i Danijel Rikardo iz Renoa.

Trka za Veliku nagradu Rusije startovaće sutra u 13 časova i 10 minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sjajni Lekler ponovo na pol poziciji

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2019

Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Rusije u Šočiju u šampionatu Formule jedan, pošto je u današnjim kvalifikacijama ostvario najbolje vreme...Lekler je do četvrte uzastopne pol pozicije, a šeste u karijeri došao u vremenu od minut, 31,628 sekundi...On...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.