Servisne informacije za 16. april

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2010, 04:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije za 16. april

NOVI SAD - U Novom Sadu će bez struje od 8 do 9.30 biti ulica Kraljevića Marka 1-17, 8-10. Od 10 do 11.30 električna energija nestaće na Bulevaru kralja Petra Prvog 8-10 i u ulici Kraljevića Marka 20-22, 34. Od 8 do 10.30 električna energija nestaće u ulici Heroja Pinkija 1-17, 2-10. Od 11 do 13 bez električne energije će biti deo ulice Branka Ćopića i Rahele Ferari.

Od 8.30 do 9.30 električna energija nestaće u Starim Ledincima sa vikend naseljima Klisa i Brestovi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << U Futogu od 8 do 11 bez električne energije će biti "Garant", "Aroma" i naselje Novi Futog od kanala prema Begeču. Od 8.30 do 12.30 bez struje će biti Ratarska i deo ulice Koste Nađa u Čeneju. Od 8.30 do 12 časova bez električne energije će povremeno biti pojedine ulice u Rumenki.

Ispiranje vodovodne mreže obavljaće se u Ulici Partizanskih baza, Vladike Ćirića i Bulevaru Jovana Dučića, gde su u toku radova mogući lokalni padovi pritiska kao i blaža zamućenja vode.

Zbog havarije na vodovodnoj mreži, u Petrovaradinu će bez vode u periodu od 9 do 13 časova biti ulice Marina Držića, Okruglićeva i Mostarska.

Prijava kvara i ostale informacije o nestanku vode (besplatan poziv) 0800 333 021

Od 9 do 13 časova zbog radova na pumpnoj stanici Stepanovićevo bez vode će ostati celo naselje.

Kontejneri za krupni otpad postavljeni su na teritoriji MZ "Jugovićevo" na uglovima ulica Boška Vrebalova i Nikole Mirkova, Franje Kluza, kod autobuske okretnice u Avijatičarskoj ulici i na uglu Avijatičarske i Đorđa Tabakovića, a u MZ "Kovilj" na uglu ulica Duška Vickova i 7. jula, Ilije Nešina i Paje Gaćeše, kao i na uglu ulica Ribarske i Lajoša Dunafavlija. Baštenski otpad radnici "Čistoće" odnosiće iz Petrovaradina i Begeča.

Stanovnici Futoga i Klise mogu da zakažu, preko Kol-centra, preglede kod svog lekara opšte prakse u Domu zdravlja "Novi Sad", pozivom na broj 021/4879-000. Počelo je izdavanje kabina na Štrandu. Od danas do ponedeljka će Pravna služba primati zahteve zakupaca sa posebnim potrebama. Ostatak kabina Novosađanima će biti ponuđen 19. aprila. Jubilarni 30. festival "Novosadske muzičke svečanosti" trajaće do 20. aprila. U subotu 24. aprila biće održan 2. Novosadski foto maraton, koji je pod pokroviteljstvom grada Novog Sada organizovao Aspekt brend dizajn studio.

SUBOTICA - U Čantaviru će danas bez struje od 9 do 13 sati biti deo ulice Maršala Tita, Oslobodilačke, Željeznički trg, Omladinska i Kanjiški put do Bolmanske, trg Petefi brigade, Srbobranska od 1. maja do Bolmanske, Bolmanska, početak Topolskog puta do Kiš Ferenca, Poinirska do 8. marta, početak Kanjiškog puta do JNA, deo 1. maja, deo JNA, početak Senćanskog puta do 1. maja, Trg Republike, Trg slobode, Adi Endrea do 1. maja, Crvena zvezda, Moše Pijade, Mala, Nikole Tesle, početak Prve, Druge, Treće i Četvrte ulice i ulica V. Vinogradi.

Fakulteti i visoke škole upisaće približno isti broj brucoša kao i prethodne godine. Tačne informacije o visini školarine za samofinansirajuće studente, kao i o tome da li će biti novih smerova, znaće se do kraja meseca. U amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici narednih nekoliko nedelja, svakog petka od 18 sati posetioci će moći da pogledaju klasike italijanske komedije. Od 10 časova u Gradskoj biblioteci biće održana predavanja posvećena Danilu Kišu. Na "Književnom KIŠobranu" prvo predavanje na temu "Kišovo delo u Japanu" održaće japanski profesor Kajako Jamasaki.

SOMBOR - U Somboru će danas bez struje od 8.30 do 13.30 ostati STS "Sombor-1", STS "Severtrans" i STS "Stovet". U Sonti će bez struje od 8 do 14 sati ostati STS "Vuka Karadžića - Beogradska", STS "Vašarište", STS "Laze Kostića", TS "Marka Oreškovića", TS "Mlin", TS "Silos i sušara". "Mesec čistoće", svojevrsna priredba sakupljanja smeća i čišćenja divljih deponija, trajaće do 29. aprila. Danas će biti odnošeno smeće iz sledećih ulica: Milana Rakića, Đorđa Natoševića, Joce Laloševića, Radivoja Koraća, Prijedorske, Balkanske, Zrmanjske, Velebitske, Hadžića Svetića, Boška Buhe, Radoja Domanovića, Braće Miladinov, Starog Vujadina, Starine Novaka, Branka Žižića, Zorana Gomirca, Radivoja Krstića, Stevana Beljanskog, Vilmoša Špajdla, Miroslava Antića, Milenka Plavšića, 7. Vojvođanske udarne brigade, Sremskog fronta, Proleterske, Dušana Vasiljevića, ostale ulice u naselju Goga i u ulici Obzirskih žrtava. Odnošenje otpada je besplatno.

Ljubitelji oldtajmera okupiće se 17. aprila u Somboru i Apatinu. Somborci će od 9 sati automobile moći da vide u centru grada, a Apatinci od 16 časova u glavnoj ulici Dunavske varoši.

Usluge turističkog vodiča i obilazak slike "Bitka kod Sente" skuplji su za 20 odnosno 30 dinara. Odeljenje za društvene delatnosti Sombora raspisalo je oglas za upis dece u pripremnu grupu pred polazak u školu. Prijavljivanje će se obavljati u Predškolskoj ustanovi "Vera Gucunja" , od 3. do 14. maja. Pohađanje pripremnog predškolskog programa je obavezno, a ukoliko roditelj ili staratelj ne upiše dete, biće novčano kažnjen iznosom od 5.000 do 15.000 dinara.

Radi jačanja javne svesti u upravljanju otpadom u Zapadnobačkom i Podunavskom regionu, u prostorijama JKP "Čistoća" otvoren je Info-centar. Broj telefona je 025/422-099.

Izložba slika Andraša Šifliša biće otvorena do 3. maja u somborskom KC "Laza Kostić".

ZRENJANIN - Danas će od 8.30 do 10.30 u Zrenjaninu bez električne energije ostati Jankov most i Mihajlovo. Bez struje će od 8 do 14 sati biti Crnogorska ulica, ulica Radoja Domanovića, RTS- 123, Ivana Meštrovića, Hajduk Veljkova ulica, Pere Segedinca, Petra Preradovića, RTS -106 i deo Temišvarskog druma.

Udruženje Zrenjaninski poslovni krug - ZREPOK organizuje ovog vikenda akciju "Da se lakše diše", u okviru koje će podeliti pet hiljada besplatnih sadnica srebrne smrče stanovnicima Srednjobanatskog okruga.

Odluka "Vodovoda" o određivanju popusta korisnicima u kategoriji "domaćinstvo" i dalje je na snazi. Potrošači u objektima kolektivnog i individualnog stanovanja, ukoliko dugove za prethodni mesec izmire do 20. u mesecu, ostvaruju popust od 5 odsto na ukupnu naknadu za vodu. Korisnicima koji žive u individualnim stambenim zgradama, a sami očitavaju vodomere i redovno plaćaju račune, odobren je popust od 10 procenata na obračunatu naknadu.

Počeo je 60. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će trajati do 19. aprila. Nastupaju teatri iz Novog Sada, Subotice, Kikinde, Sombora, Zrenjanina i Sremske Mitrovice sa sedam predstava za odrasle i četiri za decu.

KIKINDA - Od 8 do 13 časova električne energije neće biti u Mokrinu u ulicama: Rade Trnića od ulice Dimitrija Tucovića prema ulazu u selo, u ulici M. Kneževa od Rade Trnića do Podnog skladišta.

Telefonskim pretplatnicima u Ruskom Selu i Novim Kozarcima izmenjeni su telefonski brojevi. Ispred dosadašnje numeracije dodat je broj 4. Umesto petocifrenih sada imaju šestocifrene telefonske brojeve. U Kikindi, umesto početnog broja 31, sada je u saobraćaju 436, umesto 32 poziva se 437, a umesto 34 početne cifre su 439.

Testiranje inteligencije u organizaciji "Mense" Srbije biće održano u subotu, 17. aprila, od 10 sati, u Svečanoj sali Skupštine opštine Kikinda.

Do 16. juna deonica regionalnog puta R-112, Mokrin-Crna Bara, most "Devet grla" na reci Zlatici, biće zatvoren za saobraćaj zbog sanacije. Vozačima će biti dostupan alternativni putni pravac Kikinda-Iđoš-Čoka.

U toku je upis dece koja će u sledećoj školskoj godini krenuti u školu. Prijave su obavezni da podnesu roditelji, odnosno staratelji dece rođene od 1. marta 2003. do 1. marta 2004. godine. Prijave se predaju u Uslužnom centru u opštinskoj upravi, na Trgu srpskih dobrovoljaca 12, svakog radnog dana od 8 do 15.30. Prijavljivanje dece iz naseljenih mesta obavljaće se u lokalnim osnovnim školama. Informacije se mogu dobiti i pozivom na brojeve 0230/ 410-109 i 0230/ 410-102.

PANČEVO - U Pančevu nema planiranih isključenja električne energije. Pacijenti mogu da se jave u Specijalistički dispanzer Opšte bolnice u Pančevu, jer je tamošnji Antituberkulozni dispanzer prestao da radi. Ne radi više ni Kardiološki dispanzer, a pacijenti mogu da se, radi zakazivanja pregleda, jave u Specijalistički centar u Pančevu. U Večernjoj klinici, koja je nedavno počela da radi, pacijenti mogu na lični zahtev, od 17 do 21 sat radnim danima i subotom od 10 do 21 čas, po cenama dopunskog rada obaviti ginekološki, urološki ili radiološki pregled.

Pančevačko JKP "Higijena" počelo je da sprovodi akciju "April - mesec čistoće". Sakupljanje i odnošenje kabastog smeća trajaće do 29. aprila, svakog dana od 7 do 15 časova. Danas se odnosi kabasto smeće iz Vojlovice. Informacije se mogu dobiti i pozivom na brojeve 013/ 327-000 i 013/ 310-931.

Počeo je upis dece u pančevačke vrtiće, a trajaće do 14. maja. Upis će se obavljati u Upravnoj zgradi, u ulici Žarka Zrenjanina, od 8.30 do 13 sati, osim sredom kada će upis biti od 10 do 15.30.

VRŠAC - U Vršcu nema planiranih isključenja struje. Zbog velikog broja materijalno ugroženih porodica u Vršcu, mesečne karte za prevoz učenika srednjih škola su besplatne. Osim toga finansiraju se i vikend karte učenika čije su škole udaljene više od 80 kilometara. Nova apoteka u Vlajkovcu, koja se nalazi u okviru ambulante, opremljena je lekovima sa pozitivne liste, lekovima koji nisu na toj listi i dijetetskim proizvodima. Apoteka će raditi svakog radnog dana od 7 do 13 časova.

Turistička organizacija Vršca raspisala je konkurs za izradu turističkog suvenira tog banatskog grada, koji treba da bude lako prepoznatljiv i da ima karakteristike kulture, istorije i tradicije Vršca. Dizajneri treba da se Turističkoj organizaciji jave do 30. aprila. Prva nagrada je 50.000, druga 30.000, a treća 20.000 dinara.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici nema planiranih isključenja električne energije. U toku je upis polaznika u Dramsko-lutkarski studio Pozorišta "Dobrica Milutinović". Telefon za prijave i informacije: 022/ 615-115.

Danas će na Festivalu za decu "Zvezdarište" u Beogradu glumci pozorišta "Dobrica Milutinović" izvesti lutkarsku predstavu za decu "Uspavana lepotica".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.