Sajns ne očajava: Ima mnogo opcija

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 22:44

Sajns ne očajava: Ima mnogo opcija

Vozač Ferarija Karlos Sajns rekao je da veruje da će imati "mnogo opcija" u Formuli 1, kada sledeće sezone napusti tu ekipu.

Njegovo mesto je zauzeo sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton koji stiže iz Mercedesa.

Hamilton će još ove godine voziti za Mercedes, a od naredne sezone za Ferari zajedno sa Šarlom Leklerom, koji ima višegodišnji ugovor sa italijanskom ekipom.

"Ima mnogo opcija za 2025. godinu", rekao je Sajns posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljanja bolida kojim će se Ferari takmičiti ove sezone.

Španski vozač dodao je da je unapred bio obavešten da će Hamilton preći u Ferari, ali da je svakako iznenađen takvim raspletom.

On je rekao da planira dobro da razmisli pre nego što potpiše ugovor sa nekim drugim timom.

"Mislim da će to verovatno biti duži proces. Preda mnom su najverovatnije najvažnije tri ili četiri godine moje karijere i želim da budem siguran da sam na pravom mestu u pravo vreme. Želim da budem siguran da sam odabrao pravo odredište. Zbog toga ću odvojiti vreme da razmislim o tome, da razmotrim sve opcije. Posle toga mogu da budem siguran, kada donesem odluku, da sam dao sebi dovoljno vremena i dovoljno informacija", dodao je Sajns.

Sajns ulazi u poslednju četvrtu sezonu sa Ferarijem, sa kojim je ostvario prvu pobedu u karijeri u Velikoj Britaniji 2022. godine. On je bio jedini vozač koji nije iz Red Bula, a da je pobedio u trci u prošlogodišnjem šampionatu, kada je bio najbrži u Singapuru.

"Imam vrlo, vrlo, vrlo dobre uspomene sa ovim timom. Moj prvi krug u Ferariju oko Fjorana je jedan od najemotivnijih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je Sajns.

Predsezonska testiranja obaviće se od 21. do 23. februara u Bahreinu, a nova sezona počeće 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.