Rekordna šesta pobeda Hamiltona u trci za Veliku nagradu Velike Britanije

Izvor: Beta, 14.Jul.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna šesta pobeda Hamiltona u trci za Veliku nagradu Velike Britanije

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas rekordni šesti put u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.Hamilton je ostvario 80. pobedu u karijeri, a sedmu u sezoni. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke, što je bio i rekord staze.Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Valteri Botas.Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, a četvrto i peto mesto osvojili su vozači Red Bula Pjer Gasli i Maks Verstapen. Vozač Meklarena Karlos Sainc osvojio je šesto mesto, sedmi je bio Danijel Rikardo iz Renoa, a osmo mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz ekipe Alfa Romeo. Vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat zauzeo je deveto, a Niko Hulkenberg iz Renoa 10. mesto.Naredna trka u šampionatu vozi se 28. jula za Veliku nagradu Nemačke.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamilton ponosan na šestu pobedu u Velikoj Britaniji

Izvor: Beta, 14.Jul.2019

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je ponosan na rekordnu šestu pobedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije."Ne mogu opisati koliko sam ponosan što sam ovde danas pred domaćom publikom. Mnogo je britanskih zastava, svake godine to vidite i mislite da ćete se navići,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.