Prodaje se Ferrari Alana Prosta – da li će oboriti rekord?

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 09:23

Prodaje se Ferrari Alana Prosta – da li će oboriti rekord?

Ovaj kultni Ferrari imao je poznatog vlasnika, a to znači samo jedno – drastično poskupljenje.

Ferrari F40 je sam po sebi automobil koji odgovara svakoj kolekciji. Nećemo preterivati kada kažemo da je to jedan od najpoznatijih sportskih automobila u čitavoj automobilskoj istoriji.

Primerak sa serijskim brojem 83249 bio je u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čuvenog vozača Formule 1, bivšeg svetskog šampiona Alana Prosta.

Prost ga je kupio krajem 1989. godine, nakon što je stigao u Ferari i potom sezonu završio na drugom mestu, a zbog istorije incidenata na stazi se njihovo rivalstvo i produbilo.

Vratimo se Ferariju. Prost ga nije dugo imao u svom posedu. Navodno, automobil uopšte nije vozio, već ga je prodao dalje. Sledeći vlasnik, Graham de Zille, vozio ga je britanskim putevima, a zatim je automobil nekoliko puta menjao vlasnika. Auto je servisiran 2019. godine u Francuskoj, gde se i danas nalazi.

F40 je do sada nakupio nešto manje od 5.000 km, a očekuje se da će za njega biti veliko interesovanje kada se ovog meseca pojavi na aukciji. S obzirom na to da je još jedan F40 prodat za 2,15 miliona dolara ranije ove godine, ovaj primer bi lako mogao da dobije znatno višu cenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.