Pobeda Leklera, prekinut devetogodišnji post Ferarija u Monci

Izvor: RTS, 08.Sep.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Leklera, prekinut devetogodišnji post Ferarija u Monci

Vozač Ferarija Šarl Lekler ostvario je drugu pobedu zaredom u sezoni, pošto je trijumfovao na trci za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci. Iza njega kroz cilj su prošli Botas i Hamilton.
Posle prošlonedeljnog trijumfa u Belgiji, u 14. trci ove sezone u Formuli 1, Lekler je pobedio u vremenu jedan sat, 15 minuta, 26,665 sekundi. Iza sebe je ostavio dvojac Mercedesa Valteri Botasa i Luisa Hamiltona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Lekler i Botas su se žestoko borili u završnici, Finac se u jednom trenutku primakao na pola sekunde, ali je ubrzo i pogrešio, što je iskoristio vozač iz Monaka i "pobegao" mu na 1,5 sekundu. On je sačuvao prednost do kraja i ostvario veliku pobedu u Monci.
To je prva pobeda Ferarija na domaćoj stazi u Monci još od 2010. godine, kada je trijumfovao Fernando Alonso. Bila je ovo prva pobeda Ferarija u Monci, na domaćem terenu još od 2010. godine.
Šampionat u Formuli 1 nastavalja se 22. septembra kada je na programu Velika nagrada Singapura.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.