Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 17:30

Ovaj Ferari nije za podijum

Šarl Lekler nema šta da krije pred VN Mađarske

Nova sezona, nova muka za najpopularniji tim Formule 1. Muče se crveni bolidi Ferarija, a muče se i oni koji ga voze.

Nakon koliko-toliko zadovoljavajuće prve trke, Velike nagrade Austrije i druge pozicije Šarla Leklera, usledio je košmar narednog vikenda na istom mestu kada su oba bolida završila van staze Špilberg. Bila je to greška teška nula bodova sa VN Štajerske frustriranog Monežanina što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je i sam priznao i izvinio se starijem kolegi Sebastijanu Fetelu.

A frustriran je bio zbog performansi bolida koje su ih skupo stajale u istina kišnim kvalifikacijama kada je duet giganta iz Maranela završio na 10. i 11. startnoj poziciji. Brz kraj trke za obojicu dodatno je pokvario raspoloženje u Ferariju, koji, po svemu sudeći za sada nema još tešenje za probleme. Pre svega sa brzinom modela SF1000.

"Realista sam i svestan sam da imamo problem sa motorom. Mislim da nismo sposobni da se borimo za mesto na podijumu, ali pokušavamo da promenimo situaciju. Borimo se u Ferariju kao lavovi!", iskren je Lekler, "Prošle godine smo imali probleme na pisti u Mađarskoj, ali sada sada imamo novo vozilo. Nadam se da će pomoći poboljšanja u balansu koja su pripremljena , ali i pored toga sumnjam da će se nešto promeniti rezultatski i narednog vikenda."

Ove nedelje na programu je treća trka ove skraćene sezone, Velika nagrada Mađarske na nama bliskoj stazi Hungaroring.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.