Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2020, 10:25

Oprostili se Ferrari i Fetel

Hamilton pritom odbio ponudu tima iz Maranela

Najvažniji, najstariji i najvoljeniji tim Formule 1, Ferari našao se pred novim problemima. Na godine šampionskih suša sada se nadovezao i odlazak najveće zvezde.

"Pregovori između Sebastijana Fetela i Ferarija o nastavku saradnje su propali, te će nemački vozač napustiti ekipu", stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u obaveštenju italijanske ekipe.

Četvorostruki šampion Formule 1, Sebastijan Fetel dakle više nije član tima iz Maranela, što se u suštini i očekivalo, pre svega zato što je Nemac apsolutno podbacio, te napušta tim bez ijedne titule (sve četiri osvojio za Red Bul). Deluje da nije pripremljena dobra izlazna strategija, jer nije janso ko će ga zameniti.

Po svemu sudeći to neće biti aktuelni prvak, Luis Hamilton, iako je bilo dosta priče oko toga, a u igri su još Španac Karlos Sainc mlađi (Meklaren), Australijanac Danijel Rikardo (Reno) i Italijan Antonio Đovinaci (Alfa Romeo). Prvi volan ekipa tako će i zvanično piostati mlađani i supertalentovani Šarl Lekler, a veruje se da je baš ovaj detalj najviše kočio pregovore.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Fetel, za kojeg se interesuju Meklaren i Reno, stigao je u Maranelo još 2015. kao aktuleni šampion i verovalo se da je on taj koji može da vrati titulu Ferariju. Međutim, nije uspeo u tome, a poslednjih sezona deluje sve gore i gore, te je Lekler daleko kompetitivniji. Nemac je za ekipu odvezao 101 trku, 14 puta je trijumfovao i dva puta bio vicešampion.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.