Nova zvezda F1 je rođena – Ferarijev tinejdžer tema dana posle trke u Džedi

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 02:57

Nova zvezda F1 je rođena – Ferarijev tinejdžer "tema dana" posle trke u Džedi

Osim pobede Maksa Verstapena u drugoj trci sezone u Džedi, trku je, bez dileme, obeležio debitantski nastup Olivera Birmana za Ferari.

I to kakav - u svojoj prvoj vožnji u najjačoj konkurenciji zauzeo je sedmo mesto.

Podsetimo, 18-godišnji Birman je uskočio u kokpit "crnog konjića" u poslednji čas kao zamena za Karlosa Sajnsa koji je hitno operisan (upala slepog creva).

Golobradi momak, inače test vozač Ferarija i pilot u F2 karavanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio je još pod adrenalinom kada je iznosio prve utiske nakon trke.

"Osećam se iscrpljeno, fizički je ovo bila baš teška trka, posebno pred kraj kada sam imao dvojicu iza sebe, pa sam morao da se baš jako potrudim da tako i ostane. I psihički je bila teška trka, baš kao što sam očekivao, naravno fizički isto, ali sjajan osećaj na kraju", prvi su utisci momka rođenog pre 18 godina u Čelmsfordu, Velika Britanija.

Debi će pamtiti dok je živ - iza sebe je ostavio i slavnog Luisa Hamiltona, dok je vodio veliki borbu sa Fernandom Alonsom i Džordžom Raselom.

"S obzirom na sve okolnosti koje su se desile i mnogo krugova danas mislim da sam sve odradio maksimalno. Imao sam osećaj da sam brži od Alonsa i Rasela, ali ne dovoljno brz da prestignem Pjastrija i Leklera. Potrošio sam mnogo vremena da prestignem Hulkenberga koji je koristio svoje iskustvo da me dugo drži iza sebe, ali ipak je ovo bila super trka", poručio je Birman.

Na pitanje sagovornika sa Ferarijevog TV kanala, da li je spreman da ponovo uskoči ako se za to ukaže šansa, kao iz topa je ispalio:



"Ti mi reci da li sam bio dobar?",
samouvereno veli Birman.

Čestitke je dobio i od klupskog kolege Šarla Leklera, trećeplasiranog na današnjoj trci.

"Apsolutno je zaslužio ovo, napravio je neverovatan posao. Biti sedmi u prvoj trci F1 u karijeri, u novom bolidu, je nešto zaista impresivno. Svi ovde vide koliko je taj momak talentovan. Samo je pitanje vremena kada će biti u Formuli 1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.