Nastavnika fizičkog koji je dilovao
drogu ubili šefovi lokalne bande

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 06:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnika fizičkog koji je dilovao drogu ubili šefovi lokalne bande

Nastavnik fizičkog i karate trener Srećko Ćirić (49) ubijen je hicem u potiljak, a njegovo telo je juče pronađeno u Ulici Rahele Ferari u beogradskom naselju Padinska Skela. Policija sumnja da je ubijen zbog sukoba oko trgovine narkotika i da se iza zločina kriju šefovi lokalnih narko-bandi. Telo Srećka Ćirića pronađeno u šumu nedaleko od njegovog porodičnog doma

Ćirić je sa prostrelnom ranom na glavi pronađen u žbunju nedaleko od svoje porodične kuće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zasada se pretpostavlja da se ubistvo dogodilo nekoliko dana ranije.

Niko od stanara okolnih kuća nije čuo pucanj niti je video nešto neobično. U blizini tela pronađeni su bejzbol palica, nekoliko ženskih najlonskih čarapa i određena količina marihuane za koju se ne zna da li je Ćirićeva ili je možda podmetnuta. Pretpostavlja se da je profesor došao u šumu da se sa nekim nađe i obračuna, ali će tačno vreme smrti biti ustanovljeno nakon obdukcije.

Prema nezvaničnim podacima, Ćirić je odranije poznat policiji kao član borčanskog narko-klana na čijem čelu je bio uhapšeni Dalibor Ristić Dača. Policija je prošle godine privodila Ćirića, ali nikada nije dokazano da se bavio preprodajom, zbog čega je mogao neometano da radi u školi.

Predavao je fizičko u Osnovnoj školi “Olga Petrov” u Padinskoj Skeli, a bio je i trener karate kluba PKB. Meštani kažu da je bio omiljen među decom, a poznat je i kao aktivista brojnih školskih projekata, među kojima su i “Škola bez nasilja i droge”.

- Pre više od godinu dana dogodila se pucnjava ispred njegove kuće, a potom smo čuli da je hapšen zbog preprodaje marihuane. Nisam verovao u to jer je izgledao kao porodičan čovek i ugledan nastavnik koga vole deca. Posle svega, danas ne znam šta da mislim o Ćiriću - rekao je jedan od njegovih komšija.

U naselju Padinska Skela spekuliše se i da Ćirić ima status svedoka u sudskom postupku koji je nedavno pokrenut protiv klana iz Borče. Zato istražni organi i veruju da se eventualno svedočenje o “borčancima” i krije kao mogući motiv ovog ubistva. Ćirićeva supruga i ćerka juče su bile na mestu zločina, ali nisu želele da razgovaraju sa novinarima.

Hapšen u novembru 2009.

Srećko Ćirić uhapšen je u novembru 2009. kao član borčanske kriminalne grupe, na čijem čelu je bio Dragan Živković-Žile, sa još dvanaestoricom osumnjičenih za krađe, iznude, zelenašenje, prodaju droge i oružja. Ova grupa je „držala“ teritoriju oko Pančevačkog mosta, a neposredno pre hapšenja podelila se sa drugom grupom koja je delovala u Pančevu i Subotici.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZLOČIN U PADINSKOJ SKELI: Ubijen nastavnik fizičkog za koga se sumnja da je dilovao drogu!

Izvor: S media, 24.Apr.2013

Nastavnik fizičkog i karate trener Srećko Ćirić (49) ubijen je hicem u potiljak, a njegovo telo je juče pronađeno u Ulici Rahele Ferari u beogradskom naselju Padinska Skela. Policija sumnja da je ubijen zbog sukoba oko trgovine narkotika i da se iza zločina kriju šefovi lokalnih narko-bandi,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.