Monca – može li Ferari da prekine dominaciju Mercedesa?

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monca – može li Ferari da prekine dominaciju Mercedesa?

U nedelju od 15 časova nas očekuje spektakl u Formuli 1, pošto startuje trka za Veliku Nagradu Italije, čuvena Monca.

Nova zvezda Formule 1, Šarl Lekler, imao je svoju prvu pobedu na stazi Spa u Belgiji i gledaće da na "domaćoj" stazi Monci, ostvari i drugi vezani trijumf.

To i nije nemoguća misija, pošto mladi vozač ima po poziciju u Italiji i imaće lepu priliku da obraduje gazde Ferarija koji će obeležiti 60. godišnjicu u svetskim šampionatima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Videti sve one navijače u delirijumu je zaista poseban osećaj i nadam se da će biti u istom raspoloženju i kada se trka bude završila, pošto se nadam da ću završiti na podijumu", rekao je Šarl Lekler.

Lekler će imati jako težak zadatak. Ferari nije pobedio u Monci veoma dugo, od 2010. godine tačnije, a prethodnih 5 trka je pripalo vozačima Mercedesa, pa se postavlja pitanje – može li Lekler da prekine dominaciju Mercedesa?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.