Mik Šumaher: Bilo mi je lako na F1 testovima

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mik Šumaher: Bilo mi je lako na F1 testovima

Sin legenadrnog šampiona Formule 1 priznao da je uživao u bolicima Ferarija i Alfa Romea i da nije očekivao da će postići takve rezultate na debiju

Sin nekadašnjeg šampiona Mihaela Šumahera u utorak je testirao bolid Ferarija i zabeležio je drugo najbrže vreme, dok je dan kasnije u automobilu Alfa Romea ostvario šesti rezultat.

"Da budem iskren, nisam očekivao takve rezultate na prvim testovima u F1. Mislim da mi je bilo lako da radim, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam se zabavljao. Obe ekipe su bile veoma otvorene i dobre u podučavanju stvari koje je trebalo da znam. Tokom celog dana sam mogao da napredujem i da otkrijem gde su granice", rekao je 20-godišnji Šumaher za "Autosport".

Another day, another team...@SchumacherMick was at the wheel of the @alfaromeoracing car today putting in 70 laps and finishing 6th fastest on day 2 of #F1Testing in Bahrain #F1pic.twitter.com/NrTspP3ySl

— Formula 1 (@F1) April 3, 2019

Na tesitranjima Ferarijevog bolida su bili teški uslovi zbog kiše. On je u Alfi bio sporiji 0,022 sekunde u odnosu na testove u Ferariju.

"Uslovi su bili drugačiji. Teško je porediti ta dva dana, a vodeći su bili veoma brzi. Ali, obavili smo pristojan posao i možemo biti zadovoljni", dodao je mladi vozač i istakao da ne zna kada će mu se ukazati nova prilika u Formuli 1, pošto će na testovima za Alfu u Barseloni voziti drugi vozač.

Prošle godine Mik Šumaher je osvojio evropsku Formulu 3, pa se ove godine takmiči u Formuli 2 za ekipu Prema rejsing.

Na debiju je osvojio poene u obe trke, a naredna je krajem meseca u Azerbejdžanu.

"Ne znam šta će se dogoditi. Radujem se takmičenjima u Formuli 2. Baku je posebna staza, prvi put ću voziti tamo. Mnogo ću raditi sa mojom ekipom Prema, kako bi se dobro pripremio. Pokušaću da iskoristim ono što sam naučio u Formuli 1 i to da primenim u Formuli 2", rekao je Šumaher.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.