Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masa: Nisam kriv za incident sa Hamiltonom

Vozač Ferarija Felipe Masa izjavio je danas da nije namerno udario Luisa Hamiltona na stazi Fudži tokom nedeljne trke za Veliku nagradu Japana.

"On je kasno počeo da koči i da ulazi u krivinu. Prvo je Hamilton mene malo odgurnuo, ali praktično smo se samo malo dotakli. To se dešava na trkama, ništa strašno", rekao je Masa, koji je trku u Japanu završio na sedmom mestu.

On je podsetio da je zbog tog incidenta, koji se dogodio već u drugom krugu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažnjen prolaskom kroz boks.

"Teško mi je da pričam o tome posle trke u kojoj sam odradio kaznu. Jednostavno, u trenutnu nisam mogao da zaustavim automobil, jer su mi dva točka bila van staze", objasnio je Masa.

Istu kaznu dobio je i Hamilton, a Masa je rekao da je takva odluka ogranizatora bila potpuno opravdana.

"Kazna za njega je opravdana, ali nisam siguran da sam je ja zaslužio. Hamilton se 'kockao' od početka trke, pošto je pokušavao da ulazi u krivine onda kada su svi kočili", naveo je Masa.

Za razliku od Mase, koji je u Japanu osvojio dva boda, Hamilton je trku završio na 12. mestu, bez poena.

Hamilton je optužio rivala iz Formule 1 da ga je namerno udario u trci za Veliku nagradu Japana.

"Normalno sam ušao u krivinu, a Masa je bio vrlo agresivan i udario me. Učinio je to namerno", istakao je Hamilton.

Hamilton i Masa su glavni konkurenti za titulu prvaka sveta u Formuli jedan. Tri trke pre kraja šampionata Hamilton ima 84 boda, pet više od Mase.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.