Maksu i sprint u Špilbergu

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 17:08

Maksu i sprint u Špilbergu

Holandski vozač Maks Ferstapen pobednik je sprint trke koja se vozila na stazi Špilberg u Austriji.

Ovo je novi trijumf za dvostrukog svetskog šampiona koji tako nastavlja svoju dominaciju u šampionatu Formule 1, drugo mesto je zauzeo Serhio Peres dok je treći bio Karlos Sains u Ferariju.

Posle jednog veoma uzbudljvog starta koji je uslovljen malo težim prilikama na stazi, jer je na startu trke padala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kiša.

Agresivan je bio Čeko Peres koji je već u prvoj krivini napao Maksa i uspeo da ga obiđe ali to je bilo samo na kratko, jer je već u sledećoj Maks uspeo da se vrati na čelo karavana, gde je nastala prava gužva na stazi, koji je iskoristio Niko Hulkenbeg jer se probio na drugo mesto.

Uspeovao je Nemac da se drži na drugom mestu sve do 12. kruga, kada ga je Peres obišao. Ubrzo su to uradili i Sains, kao i Alonso i Strol.

Pravo uzbuđenje smo imali od 17. kruga, pa sve do kraja (sprint trka je trajala 24 kruga), jer se tada staza krenula da se suši, pa je prvi u boks i na promenu gume prešao Džordž Rasel koji je prvi prešao na gume za suvo.

Posle ovog poteza Britanca to su krenuli da kopiraju i ostali vozači koji sa mahom krenuli da menjaju gume i prelaze na pneumatike za suvu stazu. Mada na kraju niko od vozača (sem Hulkenberga i Rasela) koji su to uradili nisu nešto puno profitirali, jer su prvih sedam vozača koji su završili trku ostali na gumama za promenljive vremenske uslove.

Jedan od boljh vozača u ovoj sprint trci je bio Niko Hulkenbeg koji je na kraju trku završio na šestom mestu i tako osvojio tri boda.

Veliku borbu smo gledali između Leklera, Norisa i Hamiltona. Na kraju je Šarl trku završio na 12. mestu, Hamilton je bio deseti , dok je Noris bio deveti.

Maks Ferstapen je na svoj konto dodao još osam poena koliko dobija pobednik sprint trke. Serho Peres koji je bio drugi je uzeo sedam poena, dok je Sains osvojio šest poena.

Od vozača koji su osvojili poene na ovoj sprint trci su bili, Lens Strol, Fernando Alonso, Niko Hulkenberg, Estenban Okon i Džordž Rasel.

Trka za veliku nagradu Austrije je na programu u nedelju od 15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.