Ljudima ne smeta dominacija Red Bula

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 12:56

"Ljudima ne smeta dominacija Red Bula"

Stefano Domenikali, direktor Formule 1, insisitra da novim fanovima takmičenja ne smeta dominacija Red Bula.

Domenikali je ljubiteljima F1 poznatiji kao direktor Ferarija, a od 2020. godine je direktor Formule 1.

On je poručio da je još uvek isuviše rano da se sudi o ovoj sezoni F1 i da postoji šansa da dobijemo velika iznenađenja jer su konkurenti veoma opasni.

Domenikali se osvrnuo na novije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fanove takmičenja koje je uglavnom privlačio dokumentarni serijal "Drive to Survive" koji se emituje na Netfliksu.

"Kao prvo, ako je neki tim brži od ostalih, čestitke, odradili su bolji posao od ostalih. FIA ima obavezu da takmičenje bude regularno i da taj bolid poštuje pravila i regulacije. Ako pogledamo ostale timove, svi su jako, jako blizu. Uveren sam da će sa limitiranim budžetom situacija evoluirati na najbolji mogući način. Sa druge strane, nova tržišta, novi navijači nemaju takve prioritet i ne gube interesovanje ako je jedan bolid dominantniji od ostalih. Ljudima to nije bitno. Nama je najbitnije da imamo sjajno takmičenje u ekosistemu, tržište raste, dominacija jednog tima nije toliko bitna i to je istina", objasnio je Domenikali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.