Lekler prihvatio krivicu za sudar sa Ferstapenom

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekler prihvatio krivicu za sudar sa Ferstapenom

Vozač Ferarija Šarl Lekler prihvatio je krivicu za sudar sa Maksom Ferstapenom iz Red Bula na startu trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana.

Lekler je krenuo sa druge pozicije u nedeljnoj trci, ali su ga pretekli Valteri Botas i Ferstapen.

Lekler nije dobro procenio situaciju u drugoj krivini i udario je u bolid Red Bula.

Ferstapen je izleteo sa staze i zbog oštećenja bolida ubrzo je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trku, dok je Lekler zauzeo šesto mesto, a posle trke i kazne od 15 sekundi dodavanja na rezultat, pao je na sedmo mesto.

"Loše sam startovao, bio sam pomalo ometen, video sam da se Seb (Sebastijan Fetel) pomalo pomera i moja reakcija je bila baš loša. U stvari, start nije bio toliko loš, koliko reakcija. Pogrešio sam u duelu sa Maksom. Uglavnom te stvari predvidite, ali ja nisam. Da, ja sam kriv", rekao je Lekler, preneo je Autosport.

Sudije nisu odmah istražile incident rekavši da nema potrebe, ali su nekoliko krugova kasnije, kada je Ferstapen odustao, promenili odluku i saopštili da će saslušati obojicu vozača posle trke.

Kasnije je saopšteno da je Lekler kažnjen.

Lekler je nastavio trku vozeći sa slomljenim prednjim krilom do trećeg kruga, a slomio mu se i levi retrovizor, zbog čega je morao u jednoj krivini da ga drži rukom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.