Krenuo na nastup, pa u vozu zaboravio violinu skupu ko Ferari

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenuo na nastup, pa u vozu zaboravio violinu skupu k'o Ferari

Britanski violinista Stiven Moris u vozu je zaboravio violinu staru 310 godina.

Moris je prošle nedelje izašao iz voza, a tek kasnije je shvatio kako je zaboravio violinu, jednu od nekoliko koje je izradio majstor Dejvid Tešler 1709. godine.

"Poražavajuće je izgubiti je, a osim njene vrednosti, ona me i održava", rekao je on. To je "kao da mi odseku ruku", dodao je Moris.

Violinista je putovao vozom od Londona do Orpingtona u četvrtak uveče i izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stanici Pendž Ist. Dalje je nastavio svojim biciklom, ali bez instrumenta.

Procenjuje se da izgubljena violina vredi oko 250 hiljada funti. Moris je prijavio gubitak violine britanskoj saobraćajnoj policiji, javlja BBC.

Instrument koji je posedovao od 2003. godine, nedavno je restauriran.

Moris je trebalo da koristi instrument na dva koncerta prošlog vikenda sa Kraljevskim filharmonijskim orkestrom i Andreom Bočelijem. Umesto dragocenom violinom morao je da se posluži violinom svoje žene Sare Sekston, koja je takođe violinistkinja.

Stiven Moris je učestvovao u snimanju muzike za filmove "Gospodar prstenova" i "Džejms Bond", a nastupao je i kao pratnja i Dejvidu Bouviju.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.