Kontroverzna odluka – da li je Ferari oštećen?

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 09:46

Kontroverzna odluka – da li je Ferari oštećen?

Karlos Sajns je na kraju trke dobio kaznu koja će skupo koštati Ferari.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na trci za VN Australije u Melburnu.

Dok su slavili u Red Bulu pobedu, a u Mercedesu i Aston Martinu još jedan podijum u Ferariju nije bilo mesta za slavlje već za bes i tugu.

Šarl Lekler je trku završio još u prvom krugu kada je nakon greške Strola nehotično izbačen sa staze, da bi potom Karlos Sajns dobio kaznu od pet sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kraju trke.

Na identičan način je Sajns udario Alonsa kao Strol Leklera u prvom krugu s tim što je Karlos dobio kaznu od pet sekundi koja ga je izbacila iz bodova u Australiji.

Odmah se videlo da ta kazna nema previše smisla, a i komentar Karlosa Sajnsa će sve reći:

"Neprihvatljivo. Ne zaslužujem kaznu, ne zaslužujem da ostanem bez poena. Molim vas, molim vas, molim vas pitajte ih da sačekaju da popričamo, kazna je prestroga", rekao je Sajns.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.